cafÉ Cunen

Museum Jan Cunen tekent voor samenwerking
Naast mooie tentoonstellingen straks ook genieten in Café Cunen 
Op maandag 23 januari 2017 tekende het bestuur van Museum Jan Cunen een samenwerkings-overeenkomst met Theater De Lievekamp, ROC de Leijgraaf en Van Gruijthuijsen Catering. Met deze partners gaat het museum in de toekomst nauw samenwerken om haar bezoekers een totaalbeleving te bieden en Oss cultureel op de kaart te zetten. Het eerste resultaat is Café Cunen dat op 9 mei open gaat voor publiek. Hiermee krijgt Oss er op de prachtige locatie van Villa Constance een bijzondere ontmoetingsplek bij. Je kunt hier genieten van een hapje en drankje met uitzicht op het stadspark. 

Café Cunen 
In Café Cunen is iedereen van harte welkom; wel of niet gecombineerd met een bezoek aan een tentoonstelling. Gasten kunnen kiezen voor een kopje koffie of thee, een heerlijke lunch bereid met streekproducten of een hapje en drankje tijdens het borrelmoment. Het café gaat wekelijks van dinsdag tot en met zondag open tussen 10:00 en 18:00 uur. 

Oss op de kaart
De komende jaren wil het museum de samenwerking steeds verder uitbouwen en daarmee het museum en cultureel Oss stevig op de kaart zetten. Samenwerken met Theater De Lievekamp is hierin een belangrijke stap. “Het museum en het theater kunnen elkaar op veel vlakken versterken. We starten met het inzetten van de kennis en expertise van Theater De Lievekamp om Café Cunen succesvol te exploiteren. Vervolgens gaan we dit op cultureel vlak verder uitbouwen”, aldus Margo Elemans, zakelijk directeur Museum Jan Cunen en Coen Bais, directeur Theater De Lievekamp.  

Culinaire verrassing
Van Gruijthuijsen Catering gaat de events van het museum op een verrassende manier culinair ondersteunen. Daarnaast lopen nu de voorbereidingen voor het behalen van het predicaat ‘Erkend leerbedrijf’. Talentvolle leerlingen van ROC de Leijgraaf kunnen dan in het museum opgeleid en begeleid worden. Hans de Jong, directeur Horeca & Toerisme van ROC de Leijgraaf: “Wij zijn erg blij dat de inzet van ons jong talent past binnen de visie van Museum Jan Cunen. Binnen Café Cunen kunnen zij perfect boeiende werkervaring opdoen. Dit is de start van een samenwerking die we verder gaan uitbouwen.”

Nu in het museum
Ook vóór 9 mei is een bezoek aan het museum al volop de moeite waard. Op dit moment zijn twee nieuwe bijzondere tentoonstellingen te bezoeken. Gevierd beeldhouwer Lotta Blokker presenteert “The Hour of the Wolf” met negen imposante, levensgrote sculpturen. Erik Habets en Rieneke de Vries verbeelden Oss in hun expositie “Smaak & Identiteit”. Wat moet er over 50 jaar bewaard worden van nu?’ Deze vraag stelden de kunstenaars aan Osse leerlingen en senioren. Habets en De Vries lieten zich hierdoor inspireren en plaatsten deze in hun eigen artistieke beeldtaal. Tevens kan iedereen ‘Van Armando tot Tajiri-Ontdekkingen van een verzamelaar’ blijven bezoeken. 

Inschrijven nieuwsbrief

Email: