Pionier op het vlak van educatieMuseum Jan Cunen is hét museum waar educatie, tentoonstellingen en collectie met elkaar zijn vervlochten. Kenmerkend is de hechte band die het museum in de loop der jaren heeft opgebouwd met andere culturele instellingen en het onderwijs in de Gemeente Oss. Door voortdurend in dialoog te zijn met culturele instellingen, kunstenaars, schooldirecteuren, docenten, ICC- en CKV-coördinatoren ontstaan er bijzondere (experimentele) educatieve projecten, tentoonstellingen en bovenal langdurige samenwerkingen.
Museum Jan Cunen werkt jaarlijks samen met 39 basisscholen en 8 middelbare scholen. Ook met het vervolgonderwijs in Oss (ROC de Leijgraaf), diverse hogescholen (ArtEZ, Fontys, HAN, HKU) en Universiteit Utrecht heeft het museum een warme band.

Deze hechte samenwerkingen hebben geleid tot bijzondere langdurige projecten zoals de Museumschool en één van Nederlands oudste kunstmenu’s (OKVO) voor het basisonderwijs. Samen met middelbare school Het Hooghuis is Museum Jan Cunen expert op het gebied van kunsteducatie voor het vmbo-onderwijs. In het bijzonder voor vmbo-leerlingen van de basisberoepsgerichte (BB) en kaderberoepsgerichte leerweg (KB).

Meer weten?
Neem contact op met Karin Schipper (medewerker educatie), karinschipper@museumjancunen.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: