OKVO Plusmenu 2017 22-12-2017
Prinsen en prinsessen, rijkdom,  jurken, juwelen, hoffelijke taferelen en een heel erg verdrietig meisje. Aan deze omstandigheden werden de leerlingen van groep 3 van De Teugelaar en de Bogaard onderworpen tijdens hun museumbezoek aan Museum Jan Cunen. Gespannen gezichtjes en kleine stemmetjes klinken door de zalen van het museum. Na een persoonlijke brief te hebben ontvangen van de oude heer des huizes, Arnold van den Bergh, en zijn ingehuurde kunstenares, gingen de leerlingen aan de slag met een uitdagende opdracht! Een kort verslag van dit inspirerende museumbezoek...

Lees verder...
Een ècht kunstwerk op je basisschool? Dat kan! 24-11-2017

Sinds september hangt er op Daltonschool de Polderhof weer een ècht kunstwerk: ditmaal eentje van Rosemin Hendriks! Alle leerlingen kunnen nu van het kunstwerk genieten en het zal tijdens de lessen ook weer gebruikt worden. Daarnaast komt Rosemin Hendriks binnenkort nog een workshop geven ook! Dit kan allemaal dankzij het project ‘Kunst op School’ dat de Polderhof en Museum Jan Cunen samen uitvoeren..

Lees verder...
Tieners tackelen tijdsgeest 24-11-2017
Snapchat-generatie ‘snapt’ tijd

Ruim 900 jongeren uit Oss en omgeving vangen de komende maanden de huidige tijdsgeest in tekst en beeld. Dit doen ze samen met Museum Jan Cunen en kunstenaars Erik Habets en Rieneke de Vries. Wat moeten we over 50 jaar nog weten over nu? Dat is de hoofdvraag van het project.

Lees verder...

Inschrijven nieuwsbrief

Email: