ACTIVITEITEN & AGENDA

Zondag 10 december: Lezing Powervrouwen in beeld: de geschiedenis 5-12-2017
Museum Jan Cunen organiseert i.s.m. Muzelinck in het kader van de tentoonstelling Powervrouwen een serie lezingen over dit onderwerp. De derde en laatste lezing omvat het thema: Powervrouwen in beeld - belangrijke vrouwen in de geschiedenis. Portretten van markante vrouwen uit de geschiedenis zullen de revue passeren: bijvoorbeeld van de vrouwelijke Farao Hatschepsut, vrijheidsstrijdster Jeanne d’Arc, Madame de Pompadour, keizerin Victoria, Simone de Beauvoir, Eleanor Roosevelt en veel anderen. Allemaal vrouwen die in hun tijd een prominente rol hebben gespeeld...
Lees verder...
Zondag 26 november: museumconcert Katharina Gross & Luca Lucini i.s.m. Theater De Lievekamp 9-11-2017
Dit seizoen organiseren De Lievekamp en Museum Jan Cunen twee locatieconcerten in Museum Jan Cunen. Mede door de voortreffelijke akoestiek van de trouwzaal van het voormalige stadhuis, leent deze ruimte zich uitstekend voor dergelijke concerten..
Lees verder...
Zaterdag 18 november: Popronde in Museum Jan Cunen 3-11-2017
Op zaterdag 18 november is Museum Jan Cunen weer een Popronde locatie! In het gehele centrum treden ruim dertig artiesten op 17 locaties op. Om 15.00 uur speelt in onze trouwzaal als eerste Blue Marble hun psychedelische pop ten gehore brengen, om 16.30 uur sluit DOOXS af met een bijzondere mix van trip-hop en electronica..

Lees verder...
Geniet van kunst tijdens de Nationale Kunstweek 31-10-2017
Van 4 tot en met 12 november vindt in heel Nederland de vijftiende editie van de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal ateliers, kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen en gemeenten biedt tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers in heel Nederland een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten.. 

Lees verder...
1 oktober 2017: Museum Jan Cunen opent Powervrouwen! 29-9-2017
Op zondag 1 oktober is het feest in Museum Jan Cunen! De tentoonstellingen 'Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen', 'Naakte emotie - Fotograaf Micky Hoogendijk', 'Iconisch - sculpturen van Margot Homan', en de presentatie 'De Pil van Oss!' zijn vandaag voor het eerst opengesteld voor publiek. Daarnaast is er live muziek van singer-songrwiter en Powervrouw Iris Penning, zijn er gratis tekenworkshops en kinderactiviteiten van Het Peperkoekhuisje en is er een welkomstdrankje voor alle bezoekers. Fotograaf Micky Hoogendijk en beeldhouwer Margot Homan zullen bovendien enkele exclusieve instaprondleidingen verzorgen.

Lees verder...
Museum Jan Cunen organiseert i.s.m. Muzelinck 3 lezingen over vrouwen in de kunst! 22-9-2017
Museum Jan Cunen organiseert i.s.m. Muzelinck Oss  3 lezingen over vrouwen in de kunst! De lezingen worden gegeven in onze trouwzaal door kunsthistorica Lieke Tax - Oude Vrielink op zondag 8 oktober, 5 november en 10 december. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Muzelinck en kost €14,00 (incl. toegang tot de tentoonstelling). Voor alle 3 de lezingen betaal je € 36,00. Het is mogelijk om telefonisch kaarten te reserveren en ze op 8 oktober, voor aanvang van de eerste lezing op te halen bij Museum Jan Cunen.
Lees verder...

Inschrijven nieuwsbrief

Email: