Nieuws

R.E.S.P.E.K. overhandigd aan Stadsarchief Oss

dinsdag 11 juli 2017
 Op dinsdagmiddag 11 juli werd in het Stadsarchief Oss het tijdschrift R.E.S.P.E.K. officieel overhandigd. Dit tijdschrift vol blauwe cavia’s, gamende pizza’s en persoonlijke portretten is het eindresultaat van een grootschalig vmbo-project van Het Hooghuis en Museum Jan Cunen.


Het project sluit aan bij de tentoonstelling ‘Smaak & Identiteit - Habets en De Vries verbeelden Oss’, van Erik Habets (Heerlen 1978) en Rieneke de Vries (Groningen 1981). De tentoonstelling was van 11 februari tot en met 28 mei te zien in Museum Jan Cunen. Het kunsteducatie-project startte met een rondleiding met doe-opdrachten door de tentoonstelling en ging verder op school tijdens lessen Beeldende Vorming. Leerlingen gingen individueel aan de slag met een werk over de thema’s eten, humor, uiterlijk of eigen mening, of over zichzelf en/of deze tijd. Centraal stond de vraag: “Wat moet over 50 jaar bewaard worden van nu?” Alle werken van de leerlingen van Het Hooghuis zijn gebundeld in het tijdschrift R.E.S.P.E.K. dat vanaf 12 juli te koop is bij VVV, de museumwinkel van Museum Jan Cunen en Kees Kroket. Een selectie van de werken is ook te zien tijdens ‘Jan Cunen in de Stad’, dat nog t/m 16 juli te zien is op verschillende locaties waaronder de Muzelinck, City Hotel, de bibliotheek, het Kaashuis, De Wellen, in Café Cunen en in het leegstaande winkelpand tegenover het Titus Brandsma Lyceum.

Bewaren tot 2067
Uiteraard willen we alle prachtige kunstwerken ook daadwerkelijk 50 jaar gaan bewaren, zodat we in 2067 kunnen zien: ‘wat was het Oss van 2017?’ Het Stadsarchief Oss is hiervoor natuurlijk de beste plek. Op 11 juli zal daarom het tijdschrift officieel overhandigd worden aan het Stadsarchief, zodat deze veilig bewaard blijft in het archief.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

Email: