Nieuws

Museum Jan Cunen organiseert koninklijke workshop voor kinderen in de herfstvakantie!

zaterdag 7 oktober 2017
Op vrijdag 20 oktober organiseert Museum Jan Cunen een koninklijke workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het thema van de workshop is afgestemd op de huidige tentoonstelling POWERVROUWEN. Vind je het leuk om te schilderen, te kleien en te knutselen? Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan vrijdag 20 oktober van 13:30 tot 15:30 uur naar Museum Jan Cunen. We bekijken de kunstwerken van de tentoonstelling en gaan daarna zelf aan de slag..

Samen met kunstenaar Roos Thijssen speuren de kinderen door de tentoonstelling op zoek naar kronen en juwelen. Er zijn wel vijftig schilderijen te zien van vijf vorstinnen van Oranje. Maar ze dragen niet altijd een kroon. Wat zou jij willen als je koning of koningin was? Hoe wil je als Royal geportretteerd worden? Hoe zou jouw kroon er uit moeten zienDe mode ontwerper Jan Taminiau maakte een koningsblauwe jurk voor Maxima. Zou jij daar een spannende kroon bij kunnen ontwerpen? Ook is het nieuwste portret van Maxima onthuld, gemaakt door de beroemde fotograaf Erwin Olaf. Maar ze draagt geen kroon. Kun je nog steeds zien dat ze een koningin is? Wat voor een soort kroon zou je voor haar kunnen ontwerpen? Maxima met een masker van herfstbladeren of een gouden kroon met appeltjes en parels. Het staat haar vast prachtig. Maar hoe staat het jou? Je gaat je eigen kroon, of koninklijk masker maken. Zo word jij zelf een levend kunstwerk! Er zijn veel verschillende materialen waarmee je aan de slag kan gaan. Met verf, klei en goudpapier maken we er een echt ’Koninklijk Kunstwerk’ van.


Meld je aan!
Wil je graag meedoen? Meld je dan aan. Stuur uiterlijk woensdag 18 oktober voor 16:00 uur een email naar info@museumjancunen.nl. Vermeld hoe je heet, hoe oud je bent en op welk telefoonnummer we je kunnen bereiken. Het kost € 5,00 om mee te doen, die betaal je bij aanvang in het museum. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

Email: