Een ècht kunstwerk op je basisschool? Dat kan!

vrijdag 24 november 2017

Sinds september hangt er op Daltonschool de Polderhof weer een ècht kunstwerk: ditmaal eentje van Rosemin Hendriks! Alle leerlingen kunnen nu van het kunstwerk genieten en het zal tijdens de lessen ook weer gebruikt worden. Daarnaast komt Rosemin Hendriks binnenkort nog een workshop geven ook! Dit kan allemaal dankzij het project ‘Kunst op School’ dat de Polderhof en Museum Jan Cunen samen uitvoeren..

Enthousiast team en mondige leerlingen
Dankzij de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) zijn er afgelopen schooljaren kunstwerken van drie kunstenaars aangekocht en hebben de leerkrachten scholing in deskundigheidsbevordering gehad. Dankzij een vervolgsubsidie van CMK is er nu een vierde kunstenaar aan het lijstje toegevoegd: Rosemin Hendriks!

Vakoverstijgende lessen
Van de kleuters tot de achtstegroepers, alle klassen gaan met haar werk aan de slag in het kader van het project Kunst op School. En dan niet alleen tijdens de kunstlessen; ook bij taal, rekenen, biologie of drama staat het kunstwerk centraal. 

Kunstzinnige selfies maken
Niet alleen het originele werk zien is erg belangrijk, maar ook de ontmoeting met de kunstenaars staat centraal. Daarom zal Rosemin Hendriks binnenkort een workshop komen geven op de school. Ook Paul Klemann, Erik Mattijssen en Gerco de Ruijter zijn op de Polderhof langs geweest om een workshop te geven. Klokkenmaskers maken met een kunstenaar of vliegeren met een camera aan de vlieger, dat doe je niet elke dag! De leerlingen hebben het er nog steeds over.

Voor meer informatie over deze en andere educatieve projecten van Museum Jan Cunen, kunt u ook altijd contact opnemen met Karin Schipper, via karinschipper@museumjancunen.nl of telefoonnummer 0412 798 007

Inschrijven nieuwsbrief

Email: