Tieners tackelen tijdsgeest

vrijdag 24 november 2017
Snapchat-generatie ‘snapt’ tijd

Ruim 900 jongeren uit Oss en omgeving vangen de komende maanden de huidige tijdsgeest in tekst en beeld. Dit doen ze samen met Museum Jan Cunen en kunstenaars Erik Habets en Rieneke de Vries. Wat moeten we over 50 jaar nog weten over nu? Dat is de hoofdvraag van het project.

Zowel scholieren van Het Hooghuis als studenten van ROC de Leijgraaf bezoeken de huidige tentoonstelling Smaak en identiteit: Habets en de Vries verbeelden Oss. In de klas gaan ze vervolgens verder met het project, waarvan een deel van de eindresultaten in juni tijdens Jan Cunen in de Stad gepresenteerd worden.

Iedereen is jong geweest
Elke school kiest zijn eigen aanpak. Zo interviewden de leerlingen van het Hooghuis Zuidwest en de studenten van het ROC als voorbereiding ouderen, om te ontdekken wat er uniek is aan onze huidige tijd. Dit allemaal rond de thema’s eten, humor, uiterlijk en eigen mening, die ook in de tentoonstelling centraal staan.

Nieuws in 2067
Wat maakt jou uniek? En wat zou je absoluut niet willen missen? Deze en andere vragen beantwoorden en verbeelden de leerlingen van Het Hooghuis ZuidWest tijdens de lessen Beeldende Vorming. Alle resultaten worden gebundeld in een tijdschrift, wat echt bewaard wordt en over 50 jaar een mooi beeld zal geven van het Oss van 2017.

Stop-Motion animaties
Ook HH Mondriaan en -Heesch gaan met deze vraagstukken aan de slag, ieder op hun eigen manier. Bij HH Stadion zijn ze aan de slag gegaan met het cultureel erfgoed van Oss. Zij hebben stop-motion animaties gemaakt over de verschillende industrieën in Oss. Want door naar het verleden te kijken, kan het heden beter begrepen worden.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: