Nieuws

POWERVROUWEN wegens succes t/m 11 februari 2018 verlengd!

maandag 18 december 2017
De huidige tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN met ‘Vrouwen van Oranje’, ‘Naakte emotie’ van fotografe Micky Hoogendijk, de bronzen en marmeren vrouwengestalten van de Osse beeldhouwster Margot Homan in de serie ‘Iconisch’ en de presentatie ‘De pil van Oss!’ wordt wegens groot succes verlengd tot en met zondag 11 februari 2018...


Na de succesvolle opening van de tentoonstellingsreeks en het vernieuwde museum op zaterdag 30 september liep het storm in het museum. POWERVROUWEN trok in de eerste vier weken zo’n 5.000 bezoekers vanuit het gehele land. Museum Jan Cunen heeft vier tentoonstellingen in huis waarin de vrouw centraal staat. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum wordt een overkoepelend thema gegeven aan meerdere exposities die volkomen van elkaar verschillen maar één overeenkomst hebben: de kracht van de vrouw. In ‘Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen’ staan de Nederlandse vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Maximá centraal. Vijf sterke persoonlijkheden die inspireren, richting geven en verbinden. In de tentoonstelling ‘Naakte emotie’ verbeeldt fotograaf Micky Hoogendijk haar eigen kwetsbaarheid in foto’s van andere vrouwen, en daarmee haar eigen kracht. De Osse Beeldhouwer Margot Homan toont in de expositie ‘Iconisch’ in de sculpturen van vrouwen een balans tussen het verhevene en het menselijke. ‘De pil van Oss!’ geeft een historische schets van de uitvinding van de anticonceptiepil door Organon en de impact hiervan op de ontwikkeling van de vrouw.

Ter ere van de verlenging van de tentoonstellingen biedt Museum Jan Cunen op zondag 28 januari gratis instaprondleidingen aan door Micky Hoogendijk en Margot Homan. De rondleidingen van Micky Hoogendijk starten om 14.00 en 15.00 uur, de rondleidingen van Margot Homan om 14.30 en 15.30 uur. 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Inschrijven nieuwsbrief

Email: