ACTIVITEITEN & AGENDA

Zondag 1 juli: Muze Misse in Museum Jan Cunen!

donderdag 28 juni 2018

Komende zondag 1 juli is het zover: Muze Misse festival in het Jan Cunen park! Ook in Museum Jan Cunen klinkt muziek; tussen 14:00 en 14:45 uur speelt The Visual in de Trouwzaal. Op vloeibare wijze schakelt zangeres Anna van Rij van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber. De liedjes doen denken aan artiesten als Jeff Buckley en zorgen ervoor dat de hele zaal stil is. Tussen 15:45 en 16:30 uur is het de beurt aan de Amsterdamse band Yasmine. De band is pas één jaar oud en heeft al veel shows gespeeld in onder andere Paradiso, Vera & Patronaat. Verwacht psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje... 


Met de muziekprogrammering wil Museum Jan Cunen een podium bieden aan een andere kunstvorm, op een plek waar normaal gesproken een stillere vorm van kunst een podium krijgt. De shows zijn toegankelijk voor bezoekers van Muze Misse en reguliere bezoekers van het museum. De zij-ingang van het museum aan de Raadhuislaan fungeert die dag als entree. 

The Visual
The Visual is een Amsterdamse band bestaande uit songwriter Anna van Rij, toetsenist Timon Persoon en drummer Jochem van Rooijen. De band vertolkt liedjes die net zo scherp berusten op sfeer en stilte als een fraaie melodie, waarbij de expressieve stem van Van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Op vloeibare wijze schakelt ze van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber. Zonder het experiment te schuwen maakt The Visual vastgeroeste ideeën over identiteit, geaardheid en menselijke relaties met de grond gelijk.

Yasmine
Yasmine speelt garagepop. Het rammelt, doet pijn aan de oren en zit nog maanden in je hoofd. De band is opgericht in 2016 door frontman Kevin van Moorsel waarna hij Dan Huijser op drums en Eszl de Vois op bas en pedalendans heeft gestrikt. De tweede single “Tiny Bubbles” van de debuut EP ‘Honey’ is net uit en begin 2018 komt er nieuwe muziek aan. De band is pas één jaar oud en heeft al veel shows gespeeld in onder andere Paradiso, Vera & Patronaat. Verwacht psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje. Denk aan chocolade vingers, brandwonden en donzige konijntjes.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: