ACTIVITEITEN & AGENDA

Museumkidsweek van 13 t/m 28 oktober 2018!

woensdag 10 oktober 2018

Herfstvakantie = Museumkidsweek! De vierde Museumkidsweek is van 13 t/m 28 oktober in heel Nederland. Net als vorig jaar sluit de Museumkidsweek thematisch aan op het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap!

Waarom Museumkidsweek?

Uit onderzoek naar de bekendheid van de Museumkidsweek, in 2017 uitgevoerd door bureau Validators, blijkt dat zowel Museumkaarthouders als frequente Museumbezoekers zonder Museumkaart een bezoek aan een museum belangrijk vinden voor de ontwikkeling van hun kind(eren). Ook kwam uit dit onderzoek dat de bekendheid van de Museumkidsweek onder beide groepen fors is gestegen ten opzichte van 2016.  

Verbinden van alle Nederlandse kinderen en hun familie met jullie collectie
De Museumkidsweek is een jaarlijks terugkerend event, een middel om die verbinding met jullie collecties te bewerkstelligen. Passend bij het beleidsdoel van de Museumvereniging om zoveel mogelijk kinderen – en (groot)ouders in hun gevolg -  kennis te laten maken met de prachtige museumcollecties en inspirerende activiteiten in jullie musea. De Museumkidsweek gebruiken we om aandacht te vragen voor alle collecties en kidsactiviteiten door heel Nederland (collectieve promotie). Daar kunnen en moeten we elkaar bij ondersteunen, samen staan we immers sterk in landelijk en regionaal bereik. 

Wedstrijd als stimulans van museumbezoek
Met een wedstrijd willen we museumbezoek door de doelgroep stimuleren. De wedstrijd sluit aan bij het vriendschaps­thema: Tikkit, de mascotte van Museumkids, is je beste vriend en vertelt je over de mooiste voorwerpen in het museum.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: