ACTIVITEITEN & AGENDA

Zaterdag 13 oktober: Popronde in Museum Jan Cunen!

vrijdag 12 oktober 2018
Op zaterdag 13 oktober is Museum Jan Cunen weer een Popronde locatie! In het gehele centrum treden ruim dertig artiesten op 15 locaties op. Om 14.00 uur speelt in onze trouwzaal als eerste Cordon Rouge hun overheerlijke frenchpop ten gehore brengen, daarna hoor je de hiphop/r&b van Elijah Waters om 15.45 uur en om 17.15 uur sluit Gyo Kretz af met een bijzondere mix van pop en electro.. 


Vanaf 13.30 uur kan je gratis naar binnen voor Popronde, voor die tijd betaal je de reguliere entreeprijs. Wil je in alle rust de tentoonstellingen bezoeken? Kom dan vóór 13.30 uur!

Cordon Rouge // 14.00 uur 
Twee producers met één gedeelde liefde: 'French pop'. Beiden zingen: croonend en kirrend. Afwisselend in het Engels en het Frans “omdat je soms over zaken wilt zingen die je zelfs in het Engels niet hardop durft uit te spreken." De muziek is geworteld in de 60's en 70's maar met een elektronische aanpak die verraadt dat het inmiddels 2018 is. 

Elijah Waters // 15.45 uur 
De 20 jarige Rotterdamse rapper Elijah Waters van collectief Green Cabin passeerde met zijn Burning Rivers EP 1 miljoen streams, de nieuwste EP krijgt ook veel aandacht van onder
andere Ballinnn' en FunX en ook live laat hij zien wat hij kan: zo is hij geboekt voor Get Loose Festival en was hij eerder o.a. te zien met sterke shows tijdens Metropolis en ADE.

Gyo Kretz // 17.15 uur
Geef John Mayer een elektronische beat of James Blake juist een gitaar, waar je op uit komt is de muziek van Gyo Kretz. Deze jonge zanger en beatmaker tourde als gitarist mee met acts als BADE, GOSTO en Zwart Licht al door het land, maar is nu klaar om zelf vooraan aan het podium te staan. Verwacht galmende gitaren en zwoele synths verpakt in fijne popsongs.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2017 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: