Onvergetelijk Jan Cunen 7-6-2018

Voor de zevende keer organiseerde Museum Jan Cunen in samenwerking met ONS welzijn en beeldend kunstenaar Beppie Lotterman een rondleiding speciaal voor mensen met geheugenproblemen of beginnende dementie en hun mantelzorgers. Mijn naam is Ilse Traa en als stagiaire educatie had ik de leuke kans om deel te nemen aan deze rondleiding.

Lees verder...
OKVO project: 840 culinaire journalisten bezoeken tentoonstelling We Are Food 17-5-2018
Met een notitieblok en fotocamera in de hand wandelen vanaf 26 maart 840 kinderen van groep 7 uit Oss en omstreken door Museum Jan Cunen. De kinderen komen niet alleen om kunstwerken te bewonderen, maar worden tijdens het bezoek aan de tentoonstelling We Are Food ‘culinair journalist’. In een notitieblok schrijven ze hun bevindingen, vragen en alles wat ze opvalt. Op de foodblog www.wijzijneten.wordpress.com, worden alle heerlijke recepten, gedichten, verhaaltjes en vlogs per klas verzameld.  
Lees verder...
Inspiratie van rolmodellen in Museum Jan Cunen 17-4-2018

'Huh, krijg je daarvoor betaald? Ik word ook een kunstenaar!’ Dat was de reactie van een tweedejaars leerling van Het Hooghuis ZuidWest toen kunstenaar Tom l’Istelle aan het vertellen was over zijn werk als kunstenaar. Want dat je na het vmbo een creatieve kant op kan gaan, dat weten nog niet alle leerlingen. Maar het kan zeker! Dat bewijzen zes rolmodellen tijdens het project ‘Rolmodellen: oud-vmbo’ers inspireren jongeren’, een samenwerking tussen Het Hooghuis en Museum Jan Cunen...

Lees verder...
VMBO- rolmodellen project van start! 15-3-2018
Het vmbo-project is weer van start! Dit jaar staat het kunsteducatieve project – dat een samenwerking is tussen Museum Jan Cunen en Het Hooghuis – in het teken van rolmodellen: oud-leerlingen die na het vmbo een creatieve kant op zijn gegaan. Kunstenaar, grafisch vormgever, fotograaf of stylist: het kan allemaal! Mede dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de huidige vmbo-leerlingen een rondleiding door het museum en aansluitend een lessenserie op school, bedacht en deels uitgevoerd door de rolmodellen. Zo kunnen de vmbo-leerlingen zien: dat kun jij later ook zijn!
Lees verder...
OKVO Plusmenu 2017 22-12-2017
Prinsen en prinsessen, rijkdom,  jurken, juwelen, hoffelijke taferelen en een heel erg verdrietig meisje. Aan deze omstandigheden werden de leerlingen van groep 3 van De Teugelaar en de Bogaard onderworpen tijdens hun museumbezoek aan Museum Jan Cunen. Gespannen gezichtjes en kleine stemmetjes klinken door de zalen van het museum. Na een persoonlijke brief te hebben ontvangen van de oude heer des huizes, Arnold van den Bergh, en zijn ingehuurde kunstenares, gingen de leerlingen aan de slag met een uitdagende opdracht! Een kort verslag van dit inspirerende museumbezoek...

Lees verder...
Er zijn geen berichten beschikbaar

Inschrijven nieuwsbrief

Email: