OKVO – Groep 1 t/m groep 8

Museum Jan Cunen is een van de culturele instellingen in Oss die een programma aanbiedt voor OKVO. (Osse Kunstinstellingen voor het Onderwijs). 

OKVO is een uniek en succesvol samenwerkingsverband tussen het primair onderwijs in het Maasland en de Osse kunstinstellingen. Het biedt scholen al meer dan 35 jaar een betrouwbaar, verrassend en onderwijskundig verantwoord cultureel programma voor alle leerlingen van groep 1 tot en met 8. Jaarlijks brengt het OKVO ruim twaalfduizend leerlingen van 45 basisscholen in contact met verschillende kunstdisciplines: muziek, film, dans,muziek, beeldende kunst, cultureel erfgoed, literatuur en drama. 

Voor meer info over OKVO, zie: http://okvo.eduforum.nu/?page_id=44  

Bij Museum Jan Cunen organiseren we het Basismenu voor groep 7 en het Plusmenu voor groep 3. Meer info over meedoen? Mail naar karinschipper@museumjancunen.nl  

 

OKVO Plusmenu 2017 

Prinsen en prinsessen, rijkdom,  jurken, juwelen, hoffelijke taferelen en een heel erg verdrietig meisje. Aan deze omstandigheden werden de leerlingen van groep 3 van De Teugelaar en de Bogaard onderworpen tijdens hun museumbezoek aan Museum Jan Cunen. Gespannen gezichtjes en kleine stemmetjes klinken door de zalen van het museum. Na een persoonlijke brief te hebben ontvangen van de oude heer des huizes, Arnold van den Bergh, en zijn ingehuurde kunstenares, gingen de leerlingen aan de slag met een uitdagende opdracht! Een kort verslag van dit inspirerende museumbezoek. 

De leerlingen hoorde met spanning het verhaal aan van Constance, de dochter van de heer des huizes. Zij had één wens: zij wilde altijd al dolgraag prinses worden. Helaas wist haar vader dat dit voor een simpel arbeidersmeisje nooit mogelijk zal zijn. Constance was ontroostbaar, daarom organiseerde haar vader een verassing 

Adviseren, denken, tekenen
Een verassing waar de leerlingen uit groep 3 erg goed bij konden helpen! Ze hebben vol enthousiasme meegeholpen aan een geweldige ervaring voor Constance, die bijna jarig was. Haar vader wilde dat zij zich even op en top prinses kon voelen! 

De adviserende functie ging de leerlingen prima af. Het kiezen van de juiste muziek in een bepaalde zaal vergde veel concentratie en denkwerk, er werd druk getekend aan de portretten die de kunstenares was vergeten af te maken, er werden diverse werken met elkaar vergeleken aan de hand van contrasten en natuurlijk mochten de leerlingen ook zelf even ervaren hoe het is om prins, prinses, koning of koningin te zijn! 

Met een voldaan gevoel keerden de leerlingen weer terug naar school. Het museum is hen zeer dankbaar!OKVO Basismenu 2017 

 

 Fotoverslag

Inschrijven nieuwsbrief

Email: