ACTIVITEITEN & AGENDA

Maandag 22 april: Museum Jan Cunen viert Pasen! 22-3-2019
Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) vier je Pasen bij Museum Jan Cunen!

Uitgebreide paasbrunch + entree tentoonstelling Naakt of bloot? vanaf 2 personen € 19,95 p.p.
Voor Museumkaarthouders: € 12,50 p.p.
Voor kinderen: paasbrunch + activiteit € 9,95 p.p.

11:30 - 13:30 uur: Brunch
13:30 - 15:00 uur: kinderactiviteit

Aanmelden is noodzakelijk en kan t/m 18 april via cafe@museumjancunen.nl
Lees verder...
Zondag 14 april: De Osse Kunst of Kitsch! 21-3-2019
Altijd al willen weten of die ene schat op zolder wat waard is? Op zondag 14 april tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert Museum Jan Cunen de tweede editie van De Osse Kunst of Kitsch.
 
Lees verder...
Escape game: Het Naakte Mysterie op 5 april 2019 10-3-2019
Sinds 2 februari hangt Museum Jan Cunen vol met naakte en blote portretten van vrouwen door de tentoonstelling Naakt of bloot?. Al vanaf het moment dat het museum de komst van de expositie aankondigde stuit Museum Jan Cunen op weerstand; anonieme bellers uitten met grof taalgebruik hun onvrede over deze ‘onzedelijkheden’, social media platforms weigeren stelselmatig de afbeeldingen van de kunstwerken en de aankondiging op borden rondom het museum werden zelfs besmeurd uit protest. Nu is één opstandeling wel érg ver gegaan; rond 03:00 uur ‘s nachts werd het alarm getriggered door beweging in het museum. Bij aankomst trof het beveiligingsbedrijf sporen van inbraak, én: lege plekken waar eerst portretten van naakte vrouwen hingen. Van de inbreker is geen spoor te bekennen, wel wordt een koffer met cryptische omschrijvingen van de verblijfplaats van de kunstwerken aangetroffen, achtergelaten door de dader. Vind jij de kunstwerken terug?
Lees verder...
Culturele kinderactiviteiten stakingsdag onderwijs 15 maart 28-2-2019
Op vrijdag 15 maart gaan er veel scholen dicht in verband met de staking in het onderwijs.

De Osse culturele instellingen vinden dit een goede gelegenheid om de kinderen op deze dag een leuk programma te bieden. Waar mogelijk zoeken de culturele instellingen elkaar op en organiseren zij steeds vaker samen activiteiten en verwijzen zij actief naar elkaar.

Samen zijn de instellingen in staat om een gevarieerd programma te bieden en komen de kinderen op speelse wijze in aanraking met een stukje cultuur, kunst, erfgoed en media.

Lees verder...
Bagger! – weekend met gratis kinderactiviteiten op 16 en 17 februari 8-2-2019
Op zaterdag 16 en zondag 17 februari organiseert Museum Jan Cunen in het kader van de tentoonstelling Bagger! - Het begin van de Nederlandse geschiedenis verschillende activiteiten voor jong en oud tijdens het Bagger!-weekend. Bijzondere kinderworkshops, interessante presentaties en spannende rondleidingen, met dank aan het Platform Vrijetijd Oss. De expositie Bagger! waarin de archeologische vindplaats Kessel in de gemeente Oss centraal staat, is wegens groot succes verlengd tot en met zondag 17 maart 2019.  
Lees verder...
Vorstengrafzwaard tijdelijk weer terug in Oss! 10-12-2018

Voor slechts twee weken (5 t/m 20 januari 2019) keert het originele Vorstengrafzwaard terug naar Oss! Dat heeft alles te maken met de onthulling van de nieuwe rotonde naast het museum met daarop een metershoge replica van het rondgebogen zwaard en de urn waarin het is gevonden. Dit zijn iconen van Oss! Ze behoren tot de opvallendste en meest waardevolle stukken uit het Vorstengraf van Oss, de grootste grafheuvel van Nederland. Unieke vondsten uit de ijzertijd, opgegraven in 1933 en sindsdien bewaard in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Nu zijn ze weer even thuis en tonen ze ons het internationale belang van het Osse archeologische erfgoed.  

Lees verder...
Workshop Art-Based Learning 16-11-2018
Zoek je nog een inspirerend zondagsuitje? In het Museum Jan Cunen leer je in vier stappen op een compleet nieuwe manier kunstkijken. Tijdens de workshop Art-Based Learning gaan we 1,5 uur aan de slag met vragen die in ons leven spelen. We nemen tijd voor bezinning, rust en reflectie. Je leert een waardevolle techniek die je ook in andere musea kunt toepassen. Kortom: de workshop is net als fietsen en wandelen: rustgevend, in een andere omgeving, met anderen of alleen. En net als bij fietsen geldt: als je het eenmaal kunt, verleer je het nooit!

Praktische informatie
Wanneer: 25 november 13:30-15:00
Waar: er wordt verzameld bij de kassa van het museum
Kosten: €5,- per persoon (bovenop de museumentree)
Aanmelden is niet nodig.
Lees verder...
Nationale Kunstweek 2018 van 10 t/m 18 november! 3-11-2018
Van zaterdag 10 t/m zondag 18 november is het weer tijd voor de Nationale Kunstweek 2018! De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. Ook Museum Jan Cunen is deelnemer van Stichting Kunstweek
Lees verder...
Workshop Art-Based Learning 29-10-2018
Zoek je nog een inspirerend zondagsuitje? In het Museum Jan Cunen leer je in drie stappen op een compleet nieuwe manier kunstkijken. Op 4 november kun je tijdens de workshop Art-Based Learning 1,5 uur aan de slag gaan met vragen die in je leven spelen. We nemen tijd voor bezinning, rust en reflectie. Je leert een waardevolle techniek die je ook in andere musea kunt toepassen. 

Praktische informatie
Wanneer: 4 november 13:30-15:00
Waar: er wordt verzameld bij de kassa van het museum
Kosten: €5,- per persoon (bovenop de museumentree)
Aanmelden is niet nodig.
Lees verder...
Vanaf vandaag: combi entree + koffie/thee & gebak in Café Cunen 22-10-2018
Vanaf vandaag: combineer je museumbezoek met een bezoek aan Café Cunen!

Museumentree + koffie/thee & gebak naar keuze in Café Cunen voor maar €13,95 ! 
De Osse Kunst & Kitsch in Museum Jan Cunen! 20-10-2018
Altijd al willen weten of die ene schat op zolder wat waard is? Op zondag 4 november organiseren Museum Jan Cunen en Bastings Antiquairs de Osse Kunst & Kitsch in Museum Jan Cunen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er de mogelijkheid om objecten te laten taxeren door verschillende experts. Voor €7,50 kunnen bezoekers twee objecten laten taxeren en heeft men toegang tot de tentoonstellingen Marie Cécile Thijs – Tussen Hemel en Aarde, Bagger! Het begin van de Nederlandse geschiedenis en Salon – Hoogtepunten uit de collectie van Museum Jan Cunen.
Lees verder...
Workshop Art-Based Learning 19-10-2018
Ben ik toe aan een nieuwe liefde? Waarom ben ik zo bang voor de dood? Zal ik mijn hypotheek aflossen of een grote reis gaan maken? We hebben allemaal levensvragen die vaker dan één keer opduiken in onze gedachten. Ga met jouw vraag aan de slag tijdens de workshop Art-Based Learning op 28 oktober. Je leert de kunst van slow-looking. Je leert je fantasie te gebruiken en je ervaringen te koppelen aan jouw vraag. Met nieuwe creatieve inzichten krijg je misschien wel een onverwacht antwoord!

Praktische informatie
Wanneer: 28 oktober 
Waar: er wordt verzameld bij de kassa van het museum
Tijd: 13:30-15:00
Kosten: €5,- per persoon (bovenop de museumentree)
Vooraf aanmelden is niet nodig.
Lees verder...
Zaterdag 13 oktober: Popronde in Museum Jan Cunen! 12-10-2018
Op zaterdag 13 oktober is Museum Jan Cunen weer een Popronde locatie! In het gehele centrum treden ruim dertig artiesten op 15 locaties op. Om 14.00 uur speelt in onze trouwzaal als eerste Cordon Rouge hun overheerlijke frenchpop ten gehore brengen, daarna hoor je de hiphop/r&b van Elijah Waters om 15.45 uur en om 17.15 uur sluit Gyo Kretz af met een bijzondere mix van pop en electro.. 
Lees verder...
Nationale Archeologiedagen: gratis instaprondleidingen bij Bagger! 11-10-2018

Museum Jan Cunen organiseert tijdens de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober gratis instaprondleidingen bij de tentoonstelling Bagger! Het begin van de Nederlandse geschiedenis, een expositie over de unieke archeologische vindplaats Kessel, in de gemeente Oss. 

Lees verder...
Museumkidsweek van 13 t/m 28 oktober 2018! 10-10-2018

Herfstvakantie = Museumkidsweek! De vierde Museumkidsweek is van 13 t/m 28 oktober in heel Nederland. Net als vorig jaar sluit de Museumkidsweek thematisch aan op het thema van de Kinderboekenweek: vriendschap!

Lees verder...
Kinderworkshop | donderdag 18 oktober 14.00 uur – 16:00 uur 27-9-2018

Ontmoet een échte archeoloog in de tentoonstelling Bagger! en ga samen aan de slag.

Wanneer: Donderdag 18 oktober van 14.00 uur – 16:00 uur
Leeftijd: 9 t/m 12 jaar
Kosten: 5 euro per persoon.
Aanmelden via educatie@museumjancunen.nl
Minimum aantal deelnemers: 5 personen, aanmelden uiterlijk maandag 15 oktober.

Lees verder...
Workshop Art-Based Learning | Zondag 30 september en 7 oktober 9-9-2018
Altijd druk en nooit tijd voor jezelf? Kom dan naar de workshop Art-Based Learning. Is dat niet enorm ingewikkeld? Nee hoor, dat lijkt maar zo. Goed kijken kan iedereen! Neem tijdens de workshop de tijd om begeleid naar kunst te kijken en merk dat je hoofd vol fantasie zit zonder dat je dat zelf wist. De workshop is samen met andere museumbezoekers zodat je ook eens hoort wat iemand anders allemaal ziet als hij naar een kunstwerk kijkt. Als je eenmaal Art-Based Learning kan, dan kun je dit op veel plekken nog een keer doen...
Lees verder...
Zondag 5 augustus: Workshop Art-Based Learning 9-7-2018
Altijd druk en nooit tijd voor jezelf? Kom dan naar de workshop Art-Based Learning. Is dat niet enorm ingewikkeld? Nee hoor, dat lijkt maar zo. Goed kijken kan iedereen! Neem tijdens de workshop de tijd om begeleid naar kunst te kijken en merk dat je hoofd vol fantasie zit zonder dat je dat zelf wist. De workshop is samen met andere museumbezoekers zodat je ook eens hoort wat iemand anders allemaal ziet als hij naar een kunstwerk kijkt. Als je eenmaal Art-Based Learning kan, dan kun je dit op veel plekken nog een keer doen.

Lees verder...
Zondag 1 juli: Muze Misse in Museum Jan Cunen! 28-6-2018

Komende zondag 1 juli is het zover: Muze Misse festival in het Jan Cunen park! Ook in Museum Jan Cunen klinkt muziek; tussen 14:00 en 14:45 uur speelt The Visual in de Trouwzaal. Op vloeibare wijze schakelt zangeres Anna van Rij van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber. De liedjes doen denken aan artiesten als Jeff Buckley en zorgen ervoor dat de hele zaal stil is. Tussen 15:45 en 16:30 uur is het de beurt aan de Amsterdamse band Yasmine. De band is pas één jaar oud en heeft al veel shows gespeeld in onder andere Paradiso, Vera & Patronaat. Verwacht psychedelische, poppy liedjes met een rauw randje... 

Lees verder...
Zondag 8 juli: Workshop Art-Based Learning 5-6-2018
Altijd druk en nooit tijd voor jezelf? Kom dan naar de workshop Art-Based Learning. Is dat niet enorm ingewikkeld? Nee hoor, dat lijkt maar zo. Goed kijken kan iedereen! Neem tijdens de workshop de tijd om begeleid naar kunst te kijken en merk dat je hoofd vol fantasie zit zonder dat je dat zelf wist. De workshop is samen met andere museumbezoekers zodat je ook eens hoort wat iemand anders allemaal ziet als hij naar een kunstwerk kijkt. Als je eenmaal Art-Based Learning kan, dan kun je dit op veel plekken nog een keer doen.

Lees verder...
Zondag 10 juni: Artist Talk Hans van Bentem x Florentijn Hofman 1-6-2018
Op zondagmiddag 10 juni tussen 15:00 en 16:00 uur gaan Hans van Bentem en Florentijn Hofman met elkaar en het publiek in gesprek tijdens de Artist Talk. Het belooft een spannend gesprek te worden over kunst, verbeelding en beleving; Van Bentem en Hofman kennen elkaar goed sinds zij samen werkten aan een project in Senegal. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de Artist Talk behalve de reguliere museumentree.
Zondag 3 juni: Workshop Art-Based Learning 31-5-2018
Altijd druk en nooit tijd voor jezelf? Kom dan naar de workshop Art-Based Learning. Is dat niet enorm ingewikkeld? Nee hoor, dat lijkt maar zo. Goed kijken kan iedereen! Neem tijdens de workshop de tijd om begeleid naar kunst te kijken en merk dat je hoofd vol fantasie zit zonder dat je dat zelf wist. De workshop is samen met andere museumbezoekers zodat je ook eens hoort wat iemand anders allemaal ziet als hij naar een kunstwerk kijkt. Als je eenmaal Art-Based Learning kan, dan kun je dit op veel plekken nog een keer doen... 
Lees verder...

Inschrijven nieuwsbrief

Email: