Nieuws

Inspiratie van rolmodellen in Museum Jan Cunen 17-4-2018
'Huh, krijg je daarvoor betaald? Ik word ook een kunstenaar!’ Dat was de reactie van een tweedejaars leerling van Het Hooghuis ZuidWest toen kunstenaar Tom l’Istelle aan het vertellen was over zijn werk als kunstenaar. Want dat je na het vmbo een creatieve kant op kan gaan, dat weten nog niet alle leerlingen. Maar het kan zeker! Dat bewijzen zes rolmodellen tijdens het project ‘Rolmodellen: oud-vmbo’ers inspireren jongeren’, een samenwerking tussen Het Hooghuis en Museum Jan Cunen...
Lees verder...
LET OP: TUSSEN 12-2 EN 24-2 GEEN TENTOONSTELLING IN MUSEUM JAN CUNEN 12-2-2018

Tussen 12 februari en 24 februari is er in Museum Jan Cunen geen tentoonstelling te zien wegens de opbouw van de tentoonstellingen We Are Food - over de kunst van voedsel en Leo van den Bergh - Geboren fotograaf. De tentoonstellingen zijn geopend vanaf zondag 25 februari 2018Café Cunen en Shop Cunen zijn tijdens de opbouw wel geopend op dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 18.00 uur.   


Lees verder...
LET OP: Zondag 11 februari Museum Jan Cunen op route carnavalsoptocht 9-2-2018
Van plan om komende zondag 11 februari de laatste dag van de tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN te bezoeken? Het is carnaval in Oss, en daarbij hoort natuurlijk ook een optocht. Zoals elk jaar ligt ons museum op de route van de optocht. Verwacht wordt dat de optocht tussen 13:30 uur en 14:00 uur langskomt, en rond 14:30 uur weer verder zal zijn getrokken. Er kan tussen 13:30 uur en 14:30 uur dus nogal wat lawaai van buiten komen!
Zakelijk directeur Margo Elemans en museum nemen afscheid van elkaar na succesvolle samenwerking 5-2-2018

Per maart 2018 nemen Museum Jan Cunen en zakelijk directeur Margo Elemans afscheid van elkaar. Elemans startte in juni 2016 met de missie om samen met artistiek directeur Karin van Lieverloo het museum tot een nieuw hoogtepunt te brengen. Na de huidige tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN die tot nu toe ruim 16.000 unieke bezoekers trok is voor Elemans dit doel bereikt... 

Lees verder...
Gezocht: foto's van het Osse 'varkentje' 19-1-2018
Voor het Geheugenlokaal zijn we op zoek naar foto's van het welbekende varkentje dat in het centrum van Oss staat. Heb jij een foto uit de oude (of nieuwe) doos en vind je het leuk om deze ter beschikking te stellen? Mail je foto naar info@museumjancunen.nl met als onderwerp 'varkentje'.
Lees verder...
POWERVROUWEN wegens succes t/m 11 februari 2018 verlengd! 18-12-2017
De huidige tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN met ‘Vrouwen van Oranje’, ‘Naakte emotie’ van fotografe Micky Hoogendijk, de bronzen en marmeren vrouwengestalten van de Osse beeldhouwster Margot Homan in de serie ‘Iconisch’ en de presentatie ‘De pil van Oss!’ wordt wegens groot succes verlengd tot en met zondag 11 februari 2018...
Lees verder...
Kunstzinnige selfies maken op Daltonschool De Polderhof 12-12-2017

In december was het dan eindelijk zover: Rosemin Hendriks kwam een workshop geven op Daltonschool de Polderhof! Leerlingen van groep 4 en groep 7 hebben samen met Rosemin kunstzinnige selfies gemaakt. Daarop waren ze niet alleen zelf afgebeeld, maar samen met een voorwerp wat veel voor ze betekent. Erg mooi hoeveel aandacht er ging naar die persoonlijke kant! Daardoor waren de leerlingen nog gemotiveerder om er het mooiste van te maken.... 

Lees verder...
Etsworkshop voor ouderen met dementie: gedicht door Kitty Schaap 1-12-2017
Op maandag 30 oktober vond in Museum Jan Cunen een etsworkshop plaats voor mensen met (beginnende) dementie. De stichting Armslag vierde het tienjarig bestaan van de schildergroep voor mensen met een dementie met een etsmiddag. Stadsdichter van Oss, Kitty Schaap, schreef het volgende gedicht over de bijzondere dag: 
Lees verder...
Museum Jan Cunen zoekt stagiair(e) Marketing & Communicatie! 9-11-2017
Museum Jan Cunen wil natuurlijk doelgroepen van alle leeftijden bereiken, maar bereikt nu voornamelijk een doelgroep van 40+ jaar. Daarom zijn wij op zoek naar een student in de afstudeerfase die het interessant vindt om onderzoek te doen naar het bereiken van een jongere doelgroep. Museum Jan Cunen is gevestigd in het centrum van Oss in een prachtige monumentale villa. We bieden een ontspannen, dynamische bedrijfscultuur waarin je werkt in een jong en ambitieus team..


Lees verder...
Een ècht kunstwerk op je basisschool? Dat kan! 13-10-2017
Sinds september hangt er op Daltonschool de Polderhof weer een ècht kunstwerk: ditmaal eentje van Rosemin Hendriks! Alle leerlingen kunnen nu van het kunstwerk genieten en het zal tijdens de lessen ook weer gebruikt worden. Daarnaast komt Rosemin Hendriks binnenkort nog een workshop geven ook! Dit kan allemaal dankzij het project ‘Kunst op School’ dat de Polderhof en Museum Jan Cunen samen uitvoeren.
Lees verder...
Etsworkshop voor ouderen met geheugenproblemen of beginnende dementie op maandag 30 oktober 13-10-2017
De workshop op maandag 30 oktober vindt plaats tussen 14.00 uur en 16.00 uur en is bestemd voor ouderen met geheugenproblemen of beginnende dementie. De workshop wordt gegeven door medewerkers van Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Zij komen heel graag naar Oss om deze Etsworkshop te verzorgen.

Op de eerste plaats wordt deze middag georganiseerd voor deelnemers van de Armslag-schildergroep. Deze activiteit van ONS welzijn bestaat dit jaar tien jaar en in dat kader wordt deze bijzondere middag in het Museum Jan Cunen georganiseerd.
Lees verder...
Museum Jan Cunen organiseert koninklijke workshop voor kinderen in de herfstvakantie! 7-10-2017
Op vrijdag 20 oktober organiseert Museum Jan Cunen een koninklijke workshop voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het thema van de workshop is afgestemd op de huidige tentoonstelling POWERVROUWEN. Vind je het leuk om te schilderen, te kleien en te knutselen? Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan vrijdag 20 oktober van 13:30 tot 15:30 uur naar Museum Jan Cunen. We bekijken de kunstwerken van de tentoonstelling en gaan daarna zelf aan de slag..
Lees verder...
1 oktober 2017: Museum Jan Cunen opent Powervrouwen! 29-9-2017
Op zondag 1 oktober is het feest in Museum Jan Cunen! De tentoonstellingen 'Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen', 'Naakte emotie - Fotograaf Micky Hoogendijk', 'Iconisch - sculpturen van Margot Homan', en de presentatie 'De Pil van Oss!' zijn vandaag voor het eerst opengesteld voor publiek. Daarnaast is er live muziek van singer-songrwiter en Powervrouw Iris Penning, zijn er gratis tekenworkshops en kinderactiviteiten van Het Peperkoekhuisje en is er een welkomstdrankje voor alle bezoekers. Fotograaf Micky Hoogendijk en beeldhouwer Margot Homan zullen bovendien enkele exclusieve instaprondleidingen verzorgen.
Lees verder...
Museum Jan Cunen organiseert i.s.m. Muzelinck 3 lezingen over vrouwen in de kunst! 22-9-2017
De lezingen worden gegeven in onze trouwzaal door kunsthistorica Lieke Tax - Oude Vrielink op zondag 8 oktober, 5 november en 10 december. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Muzelinck en kost €14,00 (incl. toegang tot de tentoonstelling). Voor alle 3 de lezingen betaal je € 36,00. Het is mogelijk om telefonisch kaarten te reserveren en ze op 8 oktober, voor aanvang van de eerste lezing op te halen bij Museum Jan Cunen.
Lees verder...
R.E.S.P.E.K. overhandigd aan Stadsarchief Oss 11-7-2017
 Op dinsdagmiddag 11 juli werd in het Stadsarchief Oss het tijdschrift R.E.S.P.E.K. officieel overhandigd. Dit tijdschrift vol blauwe cavia’s, gamende pizza’s en persoonlijke portretten is het eindresultaat van een grootschalig vmbo-project van Het Hooghuis en Museum Jan Cunen.
Lees verder...
VMBO-leerlingen vangen tijdsgeest tijdens Jan Cunen in de Stad 6-6-2017
Van 1 juni tot en met 16 juli is tijdens ‘Jan Cunen in de stad’ op verschillende locaties in het centrum van Oss werk van eerste- en tweedejaars leerlingen van Het Hooghuis te zien. Het is het eindresultaat van een grootschalig kunsteducatie-project in samenwerking met Museum Jan Cunen. De werken geven allemaal een tijdsbeeld van het Oss van nu.

Lees verder...

Inschrijven nieuwsbrief

Email: