VACATURES

Eerste medewerker Café Cunen

Functieomschrijving

De eerste medewerker houdt zich bezig met de organisatie en exploitatie van Café Cunen. Binnen gestelde kaders en budgetten is de eerste medewerker verantwoordelijk voor organisatie en uitvoering van een optimale bedrijfseconomische en-organisatorische exploitatie van de horeca-activiteiten van Café Cunen, het vertalen van het jaarplan en doelstellingen, het geven van adviezen ter verbetering van het concept, de activiteiten-  en personeelsplanning, het inkopen (via een samenwerkingspartner) van food en beverage, invoering en handhaving van normen en voorschriften, onderhoud van bedrijfsmiddelen en apparatuur en ruimten, voorziet in tijdige informatievoorziening en de afstemming met de interne organisatie en externe samenwerkingspartners.  

De eerste medewerker heeft een hands-on mentaliteit en ziet het exploiteren van café Cunen als een uitdaging. Hij/zij is communicatief vaardig, assertief, flexibel en geniet van het succesvol, van A tot Z uitvoeren van de activiteiten van Café Cunen. Hospitality staat hoog in het vaandel. Hij/zij is een organisatietalent met oog voor zowel grote lijnen als detail en in staat om op creatieve wijze een concept te vertalen naar uitvoering. Hij/zij is goed in coachen van zijn team, plannen, improviseren, stressbestendig en zelfstandig. Neemt initiatief en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zonder 9-17 mentaliteit. De coördinator is ambassadeur van Museum Jan Cunen, de cultuur, waarden en missie. 

Een afwisselende baan waarin je:
-          Jouw team, bestaande uit leerlingen, stagiaires, vrijwilligers en vaste medewerkers coacht en motiveert;

-          Zorgt voor een goede werksfeer, daarin vervul een verantwoordelijke voorbeeldrol;

-          Jouw mensen helpt om steeds beter te worden in hun werk en zichzelf blijven ontwikkelen;

-          Het concept Café Cunen tot leven brengen binnen Museum Jan Cunen.

Interesse?
Mail dan voor dinsdag 9 oktober je CV en motivatie naar Claartje De Nijs, claartjedenijs@museumjancunen.nl
GASTHEER/GASTVROUW WORDEN?
De vrijwilligers die werkzaam zijn in Museum Jan Cunen zijn niet alleen maar kassamedewerker of suppoost; zij zijn vooral gastheer of –vrouw. Claartje de Nijs (bedrijfsvoering Museum Jan Cunen): "Onze vrijwilligers hebben een belangrijke rol; door hun directe contact met de bezoekers bepalen ze mede hoe mensen hun museumbezoek ervaren. Vandaar dat we hen zien als onze gastheren en –vrouwen." 
Foto Joris van Lieverloo
Werkzaamheden
De vrijwilligers, of beter gezegd: de gastheren en –vrouwen van Museum Jan Cunen, werken een middag per week en rouleren in de weekenddienst. Ze hebben in principe steeds dezelfde taak, in de winkel, aan de kassa, de receptie of in de zaal, maar helpen ook mee als er bijvoorbeeld een speciaal evenement is. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. "Het werk is dus niet helemaal vrijblijvend; we werken met een aantal basisregels. Maar plezier staat wel altijd voorop," aldus Claartje De Nijs.

Zinnige invulling

Kees van Hengel is als vrijwilliger van het eerste uur in het museum werkzaam als gastheer op zaal. In die hoedanigheid geeft hij bezoekers desgevraagd uitleg over de kunstwerken die er te zien zijn en houdt hij de veiligheid van de werken in de gaten. Hij vertelt: "Een museum zie ik als een verrijking van de samenleving. Ik vind het belangrijk om daaraan een bijdrage te leveren. Na een afgerond werkend leven is dit voor mij een zinnige invulling. Ik leer er veel van en ik kan ook veel van mijn werkervaring inbrengen. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om lekker bezig te zijn."

Op zoek

Met name naar mensen die, net als Kees, als gastheer of –vrouw op zaal willen werken, is Museum Jan Cunen nog op zoek. "Mensen denken misschien dat een kunst en cultuur gerelateerde achtergrond voor dat werk noodzakelijk is, maar dat is niet zo," legt Claartje uit. "Het museum draagt de benodigde kennis over." Kees: "Een opleiding of achtergrond in kunst en cultuur heb ik ook niet. Het leek me gewoon leuk om er meer van te weten. En dat gaat hier vanzelf; om uitleg te kunnen geven over de kunstwerken, moet je je natuurlijk wel voorbereiden. Zo heb ik al veel geleerd."

Heeft u belangstelling om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Museum Jan Cunen? Neemt u dan contact op met Claartje De Nijs: 0412-798000, claartjedenijs@museumjancunen.nl
COÖRDINATOREN GEZOCHT!

Museum Jan Cunen is op dit moment op zoek naar een coördinator zaal, een coördinator kassa/winkel/receptie en een coördinator winkel specifiekLet op: het betreft een functie op vrijwillige basis.

Profiel coördinator vrijwilligers 

Doel
Als coördinator vrijwilligers ondersteun en begeleid je de vrijwilligers van Museum Jan Cunen met als doel ervoor te zorgen dat de vrijwilligers het beste uit zichzelf en het museum kunnen halen. Daarnaast zorg je voor continuïteit en organiseer je praktische zaken rond de vrijwilligers zoals overlegmomenten, bijeenkomsten en algemene informatieverstrekking. Je voert evaluatiegesprekken met vrijwilligers en treedt op als vertrouwenspersoon. Samen met je directe collega verzorg je de aansturing van de vrijwilligers en ben je verantwoordelijk voor een optimale kwantitatieve en kwalitatieve bezetting. Samen met het verantwoordelijk staflid en de andere coördinator zorg je ook voor verdere professionalisering van de vrijwilligers.

 
Verantwoordelijkheidsgebieden, taken en werkzaamheden
- Verantwoordelijk voor selecteren en inwerken nieuwe vrijwilligers 
- Eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers 
- Verantwoordelijk voor het begeleiden van de vrijwilligers op basis van het vrijwilligersbeleid    
  en museumprocedures
- Draagt verantwoordelijkheid voor enthousiasmeren van vrijwilligers 
- Vorm geven aan de kernwaarden van Museum Jan Cunen met vrijwilligers
- Verantwoordelijk voor optimaal functioneren vrijwilligers 
- Maken van een maandelijks rooster

Contacten
De coördinatoren werken nauw met elkaar samen en leggen verantwoording af aan het verantwoordelijke staflid en elkaar. Je hebt periodiek overleg met de vrijwilligers, andere coördinatoren en verantwoordelijke stafleden.


Kennis en ervaring
- Minimaal MBO werk- en denkniveau

- Ervaring met roosteren
- Enthousiast over Museum Jan Cunen
Gewenst: ervaring in het samenwerken met vrijwilligers, een commerciële instelling en EHBO/BHV 
 
Gedrag en vaardigheden

Je bent enthousiast, communicatief vaardig en vindt het leuk om samen te werken. Je staat stevig in je schoenen, vervult een voorbeeldfunctie en hebt zicht op je eigen mogelijkheden en kwaliteiten (en natuurlijk ook beperkingen). Je beschikt over organisatietalent en bent er van overtuigd dat je de vrijwilligers kan stimuleren en aansturen. Je beschikt dan ook over goede sociale en leidinggevende vaardigheden.

 
Interesse? Mail dan naar Claartje De Nijs, claartjedenijs@museumjancunen.nl  of bel naar 0412-798000 


Coordinator winkel

Shop Cunen
De winkel van Museum Jan Cunen is een spiegel van Museum Jan Cunen en Café Cunen. 
De artikelen in de winkel reflecteren niet alleen de kunst uit het museum en de streekproducten gebruikt in Café Cunen, maar ook de kwaliteit en de waarden van het museum:

-      Kleurrijk door uitstraling in inrichting

-      Open door een informeel en laagdrempelig, maar kwalitatief welkom door vrijwilligers

-      Verbindend door artikelen als spiegel van het museum en horeca

-      Inspirerend door artikelen die aanzetten tot creativiteit

De winkel heeft de volgende vier functies:

1.   Verwerven van financiële middelen 

2.   Informeren / educatie van de bezoeker

3.   Promotie van de instelling

4.   Bezoek museum stimuleren

Naast de vaste artikelen (over Oss, de villa en het logo van museum Jan Cunen) zullen met wisselende tentoonstellingen, ook wisselende artikelen aangeboden worden.

Als coördinator van de winkel van museum Jan Cunen ben je verantwoordelijk voor de inhoud, inrichting en uitstraling van de winkel. Je inventariseert regelmatig of de actuele en boekhoudkundige voorraad met elkaar in overeenstemming zijn en je bewaakt de doelen van het winkelplan. Tevens doe je voorstellen om de winkel, haar bereik en de kwaliteit te verbeteren.

Verantwoordelijkheidsgebieden, taken, werkzaamheden
- voorstellen voor nieuwe artikelen
- inkoop nieuwe artikelen (contacten leveranciers en kunstenaars)
- voorraadbeheer (artikelen en verpakkingsmateriaal)
- uitstraling winkel (presentatie artikelen en inrichting)
- signaleren van behoefte deskundigheidsbevordering vrijwilligers

Contacten
Je hebt periodiek overleg met de vrijwilligerscoördinatoren en verantwoordelijk staflid.

Kennis en ervaring
- Minimaal mbo werk- en denkniveau
- Ervaring in detailhandel
- Ervaring met word en excel
-
Gewenst: ervaring in het samenwerken met vrijwilligers

115%'>
Gedrag en vaardigheden
115%'>            Je bent een enthousiast persoon die de uitstraling van onze winkel bewaakt en nieuwe kansen weet te herkennen. Je stuurt op resultaten. Je hebt een commerciële instelling en bent klantgericht. 
Je hebt affiniteit met het museum en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan zelfstandig en nauwkeurig werken.


MEEWERKEN TIJDENS EVENEMENTEN IN HET MUSEUM?

Heb jij een passie voor kunst, muziek en/of evenementen en wil je wel eens weten hoe de andere kant van de museumwereld eruit ziet? Lijkt het je leuk om mee te werken tijdens Muze Misse festival, Night at the Museum, Popronde, de opening van tentoonstellingen en heel veel andere evenementen bij het museum? Dan is werken bij Museum Jan Cunen echt iets voor jou!Vrijwilliger zijn bij Museum Jan Cunen is niet zomaar vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van Museum Jan Cunen. Met ons sta je met beide benen in de stad en ben je cultureel betrokken met een passie voor de kunsten. Je ziet mogelijk een toekomst voor jezelf in de culturele sector of je bent op zoek naar gelijkgestemden met wie je de dialoog aan wilt gaan. Onze vrijwilligers hebben een belangrijke rol; door hun directe contact met de bezoekers bepalen ze mede hoe mensen onze evenementen en hun museumbezoek ervaren.

WERKZAAMHEDEN
De vrijwilligers werken een middag per week en rouleren in de weekenddienst, of werken op oproepbasis tijdens evenementen. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. Het werk is dus niet helemaal vrijblijvend; we werken met een aantal basisregels. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit:
-          Op- en afbouw van locaties
-          Aankleding locaties
-          Hospitality voor artiesten/kunstenaars 
-          Hospitality (bar, garderobe, tickets) voor bezoekers
-          Geluidstechniek beheren
-          Verspreiden promotiemateriaal
-          Ondersteunen afdelingen
-          En nog veel meer!

WAT BIEDEN WE JOU?
Naast een gezellig team en een toffe werkomgeving in de cultuursector bieden we je ook de kans om alle evenementen in en rondom het museum bij te wonen, hebben we eens per jaar een team- en vrijwilligersuitstap, bieden we maandelijks speciaal voor onze vrijwilligers verdiepende lezingen van kunstprofessionals aan en krijg je personeelskorting in Café Cunen. En je mag natuurlijk alle tentoonstellingen in Museum Jan Cunen gratis bezoeken!

PROFIEL
Je bent tussen de 16 en 35 jaar en hebt minimaal 8 uur per maand tijd voor Museum Jan Cunen. Het museum staat open voor iedereen, ongeacht opleiding of kennis van kunst. Wel verwachten we affiniteit met kunst en/of muziek.

Lijkt het je wat om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Museum Jan Cunen? 
Neem dan contact op met Claartje De Nijs: 0412-798000, claartjedenijs@museumjancunen.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: