Vacatures

MEDEWERKER CAFÉ CUNEN

Als medewerker van Café Cunen bestaan je werkzaamheden uit het opnemen, serveren en afrekenen van bestellingen. Met een glimlach sta jij je gasten te woord, serveer je hen soepel de bestelde drankjes en gerechten en maak je kort een praatje over het bezoek aan het museum. Tussendoor ruim je de tafels af en houd je in de gaten of het je gasten aan niets ontbreekt.

Jij
- Ben je beschikbaar vanaf medio april?
- Heb je al ervaring opgedaan in de horeca en loop je gemakkelijk weg met een vol dienblad?
- Beheers je de Nederlandse taal goed?
- Ben je tussen de 8 en 36 uur per week beschikbaar (urenaantal bespreekbaar)
- Wil je de gast altijd een fantastische dag bezorgen en heb je zichtbaar plezier in je werk?

Wij
Bieden jou:
- Een gezellige werksfeer op een unieke plek in Oss en een leuk, jong team
- Flexibele en gunstige werktijden overdag en de mogelijkheid om met leuke evenementen te werken die in het museum plaats vinden
- Een marktconform salaris

Kan je niet wachten om als medewerker van Café Cunen bij Museum Jan Cunen aan de slag te gaan? Reageer dan gelijk via cafe@museumjancunen.nl t.a.v. Sandra van Beek

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

GASTHEER/GASTVROUW WORDEN?
De vrijwilligers die werkzaam zijn in Museum Jan Cunen zijn niet alleen maar kassamedewerker of suppoost; zij zijn vooral gastheer of –vrouw. Claartje de Nijs (bedrijfsvoering Museum Jan Cunen): "Onze vrijwilligers hebben een belangrijke rol; door hun directe contact met de bezoekers bepalen ze mede hoe mensen hun museumbezoek ervaren. Vandaar dat we hen zien als onze gastheren en –vrouwen." 
Foto Joris van Lieverloo
Werkzaamheden
De vrijwilligers, of beter gezegd: de gastheren en –vrouwen van Museum Jan Cunen, werken een middag per week en rouleren in de weekenddienst. Ze hebben in principe steeds dezelfde taak, in de winkel, aan de kassa, de receptie of in de zaal, maar helpen ook mee als er bijvoorbeeld een speciaal evenement is. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. "Het werk is dus niet helemaal vrijblijvend; we werken met een aantal basisregels. Maar plezier staat wel altijd voorop," aldus Claartje De Nijs.

Zinnige invulling

Kees van Hengel is als vrijwilliger van het eerste uur in het museum werkzaam als gastheer op zaal. In die hoedanigheid geeft hij bezoekers desgevraagd uitleg over de kunstwerken die er te zien zijn en houdt hij de veiligheid van de werken in de gaten. Hij vertelt: "Een museum zie ik als een verrijking van de samenleving. Ik vind het belangrijk om daaraan een bijdrage te leveren. Na een afgerond werkend leven is dit voor mij een zinnige invulling. Ik leer er veel van en ik kan ook veel van mijn werkervaring inbrengen. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om lekker bezig te zijn."

Op zoek

Met name naar mensen die, net als Kees, als gastheer of –vrouw op zaal willen werken, is Museum Jan Cunen nog op zoek. "Mensen denken misschien dat een kunst en cultuur gerelateerde achtergrond voor dat werk noodzakelijk is, maar dat is niet zo," legt Claartje uit. "Het museum draagt de benodigde kennis over." Kees: "Een opleiding of achtergrond in kunst en cultuur heb ik ook niet. Het leek me gewoon leuk om er meer van te weten. En dat gaat hier vanzelf; om uitleg te kunnen geven over de kunstwerken, moet je je natuurlijk wel voorbereiden. Zo heb ik al veel geleerd."

Heeft u belangstelling om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Museum Jan Cunen? Neemt u dan contact op met Claartje De Nijs: 0412-798000, claartjedenijs@museumjancunen.nl

MEEWERKEN TIJDENS EVENEMENTEN IN HET MUSEUM?

Heb jij een passie voor kunst, muziek en/of evenementen en wil je wel eens weten hoe de andere kant van de museumwereld eruit ziet? Lijkt het je leuk om mee te werken tijdens Muze Misse festival, Night at the Museum, Popronde, de opening van tentoonstellingen en heel veel andere evenementen bij het museum? Dan is werken bij Museum Jan Cunen echt iets voor jou!Vrijwilliger zijn bij Museum Jan Cunen is niet zomaar vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger ben je een essentieel onderdeel van Museum Jan Cunen. Met ons sta je met beide benen in de stad en ben je cultureel betrokken met een passie voor de kunsten. Je ziet mogelijk een toekomst voor jezelf in de culturele sector of je bent op zoek naar gelijkgestemden met wie je de dialoog aan wilt gaan. Onze vrijwilligers hebben een belangrijke rol; door hun directe contact met de bezoekers bepalen ze mede hoe mensen onze evenementen en hun museumbezoek ervaren.

WERKZAAMHEDEN
De vrijwilligers werken een middag per week en rouleren in de weekenddienst, of werken op oproepbasis tijdens evenementen. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. Het werk is dus niet helemaal vrijblijvend; we werken met een aantal basisregels. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit:
-          Op- en afbouw van locaties
-          Aankleding locaties
-          Hospitality voor artiesten/kunstenaars 
-          Hospitality (bar, garderobe, tickets) voor bezoekers
-          Geluidstechniek beheren
-          Verspreiden promotiemateriaal
-          Ondersteunen afdelingen
-          En nog veel meer!

WAT BIEDEN WE JOU?
Naast een gezellig team en een toffe werkomgeving in de cultuursector bieden we je ook de kans om alle evenementen in en rondom het museum bij te wonen, hebben we eens per jaar een team- en vrijwilligersuitstap, bieden we maandelijks speciaal voor onze vrijwilligers verdiepende lezingen van kunstprofessionals aan en krijg je personeelskorting in Café Cunen. En je mag natuurlijk alle tentoonstellingen in Museum Jan Cunen gratis bezoeken!

PROFIEL
Je bent tussen de 16 en 35 jaar en hebt minimaal 8 uur per maand tijd voor Museum Jan Cunen. Het museum staat open voor iedereen, ongeacht opleiding of kennis van kunst. Wel verwachten we affiniteit met kunst en/of muziek.

Lijkt het je wat om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Museum Jan Cunen? 
Neem dan contact op met Claartje De Nijs: 0412-798000, claartjedenijs@museumjancunen.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Email: