Coronamaatregelen

We hebben maatregelen genomen om je een prettig en veilig bezoek te bieden. Het museumgebouw heeft een ruime opzet, we reguleren het aantal bezoekers, garanderen voldoende afstand en ruimte en nemen extra hygiënemaatregelen. We volgen hierin het protocol van de Museumvereniging.


Praktische informatie

- Café Cunen is gesloten tot nader bericht
- Bezoeken kan alleen na reservering, met mondkapje. Reserveer nu door het kopen van een ticket voor een datum en tijd
- Een mondkapje is verplicht bij een bezoek aan het museum.

Voorafgaand aan je bezoek

 • We zien betalingen bij voorkeur gebeuren met pin, Apple Pay of Google Wallet.
 • Heb je verkoudheidsklachten zoals niezen, hoesten of verkoudheid? Blijf dan thuis. Blijf ook thuis wanneer je huisgenoot verkoudheidklachten en koorts heeft.
 • Was voor en na je bezoek je handen of gebruik desinfecterende handgel. Er zijn meerdere punten in het museum waar je gebruik kunt maken van deze handgel. Onze medewerkers wassen vaak en goed hun handen en er wordt extra vaak schoongemaakt.


In het museum

 • Reinig je handen voor je het museum binnen komt.
  Doe je mondkapje op.
  Bij binnenkomst vul je een registratieformulier in. Dit formulier wordt maximaal vier weken bewaard. 
 • Je toont je online ticket bij de balie in onze shop. Deze balie is voorzien van plexiglas, voor ieders veiligheid.
 • Je ontvangt bij de balie een toegangssticker, die je op je kleding plakt. 
 • Persoonlijke eigendommen zoals jassen en tassen kun je zelf opbergen in de garderobe. De garderobe is onbewaakt en onbemand; het opbergen van spullen is op eigen risico. We bieden ook de mogelijkheid tot lockers, het muntje hiervoor kun je opvragen bij de balie.
 • Er is een looproute door het museum, zodat je gemakkelijk 1,5 meter afstand kan houden van andere bezoekers en medewerkers en die zorgt voor eenrichtingsverkeer. De route is aangegeven met pijlen op de vloer en er wordt een plattegrond met route bij de balie gegeven. 
 • Oppervlaktes zoals deuren, handvatten, trappen en overige objecten worden extra schoongemaakt en gedesinfecteerd gedurende de dag. Het museum neemt extra hygiënemaatregelen bij gebruik van onder andere pinapparaten. Er is beschikking over desinfecterende doekjes en ontsmettingsgel
 • De toiletten worden regelmatig gereinigd, maar we vragen jou om zelf de afstand te bewaren in deze ruimte.
 • De lift is in gebruik, maar alleen geschikt voor maximaal 1 persoon (en partner uit hetzelfde gezin) met lichamelijke klachten.
 • Onze collega’s helpen je graag op weg en zien toe op de drukte per ruimte. We laten maximaal 60 personen toe in het museum.

Café Cunen & Shop Cunen

Café Cunen is gesloten vanaf donderdag 15 oktober tot nader bericht. Onze Shop is wel gewoon te bezoeken, met een mondkapje.

Groepsactiviteiten en boekingen

We zijn weer begonnen met Art-Based learning workshops, zie hier voor meer informatie. Het is mogelijk om onze trouwzaal te huren voor een vergadering. Dit geldt voor maandagen en dinsdagen, en voor uiterlijk 8 personen. Neem contact op met Jany via events@museumjancunen.nl voor meer informatie.

Heb je een vraag?

Is jouw vraag niet beantwoord, of heb je een andere opmerking? Mail dan naar marijkevanhal@museumjancunen.nl of stuur een bericht via Facebook of Instagram.