DOEN

Naast de exposities programmeren wij allerlei workshops, events en activiteiten. Hieronder een overzicht van het actuele aanbod.

Binnenkort

Bekijk nieuws archief
19 nov t/m 4 dec | Sinterklaaskamer 25-10-2022
Bezoek de Sinterklaaskamer en doe de Sinterklaasroute, met feestelijke vragen en grappige opdrachten door het hele museum!
Lees verder...
11 december | Workshop ABL 23-10-2022
Iets leren over jezelf terwijl je kijkt naar prachtige kunst? Tijdens de workshop art-based learning kun je dichter bij jezelf komen door intensief te kijken.
Lees verder...
15 dec | Workshop ABL 22-10-2022
Iets leren over jezelf terwijl je kijkt naar prachtige kunst?Tijdens de workshop art-based learning kun je dichter bij jezelf komen door intensief te kijken.
Lees verder...
13 nov 13:00-16:00 | Francisco Gomez de la Cruz 3-9-2022
Maak kennis met de kunstenaar en puzzel de kistjes open!
Lees verder...

#minimuseumschool

Kunstenaar Jordy Koevoets is fan van kunst en lego. Als ‘lego master’ bouwt hij onder de naam Brick Art Stories beroemde kunstwerken na, waaronder enkele werken van Panamarenko. Kun jij dat ook? Neem een schetsblad en potloden en maak op zaal een tekening van jouw favoriete kunstwerk in de tentoonstelling Kunst en vliegwerk | In het spoor van Panamarenko. Je mag natuurlijk ook zelf iets verzinnen. Daarna kun je het kunstwerk in deze legohoek nabouwen. Ben je klaar? Knip het titelkaartje uit en geef jouw creatie een mooi plekje in de minitentoonstelling.

Rondleiding

Wil je een rondleiding door ons museum? Of wil je zelf een rondleiding in Museum Jan Cunen organiseren? Neem dan minimaal twee weken voor de rondleiding contact op met Diny via info@museumjancunen.nlDe prijs van een Nederlandstalige rondleiding is €69,95 per uur voor maximaal 20 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet (exclusief tickets voor het museum). De prijs van een Engelstalige rondleiding is €105,- per uur voor maximaal 20 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet. (exclusief tickets voor het museum).


Trouwen
Op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? Midden in het stadspark van Oss, vol monumentale bomen, vind je ons museum. De historische ambiance geeft een sfeer die je speciale dag nog bijzonderder maakt.  

Op de feestelijke dag kun je de originele portiek van het museum gebruiken voor je binnenkomst in de statige en ruime hal. Vanuit hier gaan jullie via de originele stolpdeur naar de Trouwzaal.

In de Trouwzaal, omringd door prachtige kunst mogen jullie volmondig ‘ja’ zeggen. Een toost uitbrengen, de taart aansnijden en eventueel een kleine receptie zijn ook mogelijk. Dit is, als het weer meezit, ook te organiseren in de KiOSSk in het stadspark. Voor de toost schenken wij een overheerlijke prosecco of cava maar een champagne kan natuurlijk ook!

Na de ceremonie en/of receptie kan er ook een fotoreportage geboekt worden. Aan fotogenieke plekken in het museum geen gebrek: de trapopgang in de portiek, de trap met het glas-in-lood raam op de achtergrond en uiteraard de Trouwzaal. Tegelijkertijd kunnen wij jullie gasten een interessante rondleiding aanbieden, zodat jullie alle tijd hebben voor het vastleggen van deze geweldige dag.

Als jullie interesse hebben in trouwen in onze prachtige monumentale villa dan zijn er een aantal punten van aandacht:

- De ambtenaar van de burgerlijke stand wordt door jullie geregeld. Klik hier voor meer informatie.
- Je mag zelf je eigen taart bestellen en bij ons laten bezorgen. Wij zorgen na het aansnijden van de taart voor het uitserveren en de gewenste drankjes. Kijk hiervoor ook even naar onze receptiearrangementen.
- Als jullie de receptie in de KiOSSk in het park willen houden, zorgen wij dat de Trouwzaal evengoed beschikbaar is mocht het weer tegenvallen. Voor een reservering in de KiOSSk geldt ook het verhuurtarief van de Trouwzaal.

Natuurlijk is Museum Jan Cunen ook de plek om een zakelijk evenement - een presentatie, jaarvergadering of uitreiking bijvoorbeeld - maar ook een persoonlijke viering te organiseren. Graag koppelen wij je activiteit dan aan een rondleiding door de collectie. Door een uitstekende samenwerking met onze cateringpartner Van Gruijthuijsen faciliteren wij ook diners en grotere evenementen in onze sfeervolle villa.

Wil je meer informatie? Neem contact op door te mailen naar events@museumjancunen.nl.