Agenda

2 april - Kunstroute Schadewijk 29-3-2023
Op zondag 2 april organiseert Museum Jan Cunen een kunstroute in de Schadewijk. Echte kunstwerken, die normaal gesproken alleen in het museum zijn te zien, verlaten tijdelijk hun vaste stek om te gaan logeren in een huiskamer in de buurt.

Lees verder...
Kunstkijkworkshops Art Based Learning 23-3-2023

Art Based Learning (ABL) is een andere manier van kijken naar kunst waarbij je reflecteert op kunst, jezelf en je omgeving. De creativiteit in het denken krijgt hiermee een boost.
Lees verder...
Tegenlicht Meet Up Welkom in het Symbioceen 16-3-2023

De Bibliotheek Oss en Museum Jan Cunen houden dinsdagavond 11 april een Tegenlicht Meet Up in Groene Engel in Oss. Centraal staat de aflevering 'Welkom in het Symbioceen'. Deze sluit aan bij de huidige tentoonstelling in het museum ‘Leven en laten leven, hoe Bio Art de toekomst kleurt’. Gasten zijn kunstenaar Jalila Essaïdi en wetenschapsjournalist Rob van Hattum.
Lees verder...
Scoby-workshop op 15 april met kunstenaar Lauren Raaijmakers 2-2-2023


DNA onttrekken aan je lichaam en dit verbinden met ander, levend materiaal? Dat klinkt ingewikkeld, spannend en nogal futuristisch

 

 

Lees verder...
Scoby-workshop op 14 mei met kunstenaar Lauren Raaijmakers 1-2-2023

DNA onttrekken aan je lichaam en dit verbinden met ander, levend materiaal? Dat klinkt ingewikkeld, spannend en nogal futuristisch
Lees verder...

Doe de Outside Escapetour
Ben jij op zoek naar een leuk en onvergetelijk uitje? Kom dan naar het centrum van Oss voor de unieke Outside Escapetour vol raadsels! 
Oss viert #100yearspharmafuture en geeft gratis Outside Escapetour cadeau! (t.w.v. 20 euro)

De Outside Escapetour neemt je mee langs markante en historische plekken van Oss, terwijl jullie op zoek gaan naar antwoorden op de uitdagende raadsels die je onderweg tegenkomt. Het is een cadeau voor jezelf of iemand anders, een bijzondere manier om met 2 tot 5 personen samen de stad op een andere manier te ontdekken en te genieten van de frisse lucht. Op ongeveer 3 minuten lopen van het centraal station is de start bij de meisjesschool aan de Molenstraat, nu een monumentaal kantoorgebouw van Organon. Samen met Marga en Rien ga je op avontuur en leer je niet alleen meer over de Osse farmacie maar ook wat tapijt, karmelieten en de anticonceptiepil met elkaar te maken hebben. Meer informatie


Rondleidingen

Wil je een rondleiding door ons museum? Of wil je zelf een rondleiding in Museum Jan Cunen organiseren? Neem dan contact op met Diny via info@museumjancunen.nl

De prijs van een Nederlandstalige rondleiding is € 75,00 per uur voor maximaal 15 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet (iexclusief tickets voor het museum).

De prijs van een Engelstalige rondleiding is €105,- per uur voor maximaal 15 personen, bij meer personen wordt er een tweede rondleider ingezet.  (exclusief tickets voor het museum).