Agenda

Tegenlicht Meet Up Welkom in het Symbioceen


De Bibliotheek Oss en Museum Jan Cunen houden dinsdagavond 11 april een Tegenlicht Meet Up in Groene Engel in Oss. Centraal staat de aflevering 'Welkom in het Symbioceen'. Deze sluit aan bij de huidige tentoonstelling in het museum ‘Leven en laten leven, hoe Bio Art de toekomst kleurt’. Gasten zijn kunstenaar Jalila Essaïdi en wetenschapsjournalist Rob van Hattum.
Tegenlicht Tegenlicht is een programma van VPRO over de veranderende toekomst. In een Meet Up wordt steeds nagepraat over een aflevering. In de aflevering Welkom in het Symbioceen' gaat het om de tranformatie naar het Symbioceen, een tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren en profiteren van elkaars bestaan. Gasten Bij de Meet Up in Oss zijn twee gasten: Jalila Essaïdi en Rob van Hattum. Jalila Essaïdi ontwikkelde kogelwerende mensenhuid en zet koeienmest om in textiel. Vanuit haar kunstenaarschap steekt Jalila Essaïdi voortdurend grenzen over naar andere disciplines en zet ze zich in voor een betere, mooiere wereld. Samen met Museum Jan Cunen maakt ze de tentoonstelling Leven en laten leven, hoe Bio Art de toekomst kleurt, waarin zowel haar eigen werk als dat van andere, actuele (bio)kunstenaars te zien is. Het museum sluit hiermee aan bij het thema #100yearspharmafuture, waarmee het honderdjarig bestaan van de farmaceutische industrie in Oss wordt gevierd. Rob van Hattum is regisseur van de uitzending en wetenschapsjournalist. Hij maakte spraakmakende Tegenlicht-documentaires over technologische innovaties zoals 'De race om de superbatterij', 'De Waterstof revolutie', 'Rijden op zon' en 'Medicijnen van morgen'. Informatie De Tegenlicht Meet Up is in Groene Engel in Oss. Het interactieve gedeelte begint tussen 20.30 en 21.45 uur. Vanaf 19.15 is het mogelijk om de Tegenlicht-aflevering op groot scherm te bekijken. 

Toegang is gratis, maar aanmelden via: https://nobb.op-shop.nl/3426/tegenlicht-meet-up-welkom-in-het-symbioceen/11-04-2023