Vorstelijk drama – TILT X Jorg van den Kieboom

Museum Jan Cunen presenteert op 29 oktober vanaf 11.30 uur een theatrale middag die naadloos samensmelt met de archeologische objecten en hedendaagse kunst uit de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten – Elite in de ijzertijd.

Als bezoeker wandel je mee door de tentoonstelling, aan de hand van een spannend, eigentijds verhaal, geschreven en geregisseerd door Jorg van den Kieboom. Jonge acteurs van Theatergroep het zuid land brengen het verhaal ter plekke tot leven. Voor deze unieke performance werkt het museum samen met Tilt, literair productiehuis van het zuiden. Onder de paraplu van het project ‘Proeftijd’ laten talentvolle Brabantse auteurs zich inspireren door een bepaalde plek, bedrijf of instelling. Jorg van den Kieboom, schrijver én theatermaker, kwam naar Oss en liet zich inspireren door het museum en de succesvolle tentoonstelling over de ijzertijd. Dit resulteerde in een gloednieuwe publicatie, getiteld fremdkörper.

Van den Kieboom geeft hierin zijn eigen, fantasievolle draai aan het thema afscheid. Met drie jongeren uit zijn eigen theatergroep vertaalde het verhaal naar een korte performance, die zich afspeelt op verschillende plekken in het museum. Bezoekers (vanaf 10 jaar) kunnen deelnemen door zich te melden bij de startlocatie, in het museum. Vanuit daar wandelen ze mee met de acteurs en zal het verhaal zich stap voor stap ontvouwen.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven mee te doen met deze theatrale wandeling, zijn er vier startmomenten:
- 11:30 – 12:30 uur
- 12:30 – 13:30 uur
- 13:30 – 14:30 uur
- 14:30 – 15:30 uur

Wil je het verhaal daarna nog eens rustig nalezen? Of ben je sowieso benieuwd naar dit bijzondere, literaire initiatief?
Dan is er uiteraard ook de publicatie, voor slechts €4,50 verkrijgbaar in de museumshop.

De theatrale wandeling vindt plaats op zondag 29 oktober in Museum Jan Cunen, tussen 11.30 en 15.30 uur. Deelnemen aan de voordracht is gratis, voor iedereen in het bezit van een geldig museumticket.  

Zondag 29 oktober
Gratis met geldig museumticket. Vooraf aanmelden is niet nodig.