Workshop voor volwassenen: bloemmandala als rouwritueel

In de week van Allerzielen biedt Museum Jan Cunen een bijzondere workshop aan die draait om contemplatie en de creatie van een bloemmandala. 


De workshop vindt plaats op zondag 5 november en is een eerbetoon aan de herinnering van dierbaren, waarbij bloemen dienen als symbolen van schoonheid en vergankelijkheid. De workshop biedt deelnemers de gelegenheid om bloembladeren te transformeren tot een tijdelijk stilleven.

Het is een moment van bezinning waarin men wellicht denkt aan iemand die hen na aan het hart ligt. In de tijd van de Vorst van Oss namen begrafenisrituelen meerdere dagen in beslag en speelde de gemeenschap een cruciale rol. Tegenwoordig lijkt de samenleving liever de nadruk te leggen op het leven, met de dood omgeven door taboes.
De workshop Bloemmandala als eerbetoon biedt een hedendaags perspectief op rouwverwerking en wordt geleid door Ingrid ter Horst. De activiteit is bedoeld voor volwassenen en deelnemers wordt verzocht zélf een bloem mee te brengen die een speciale betekenis heeft in relatie tot een dierbare.

Datum: Zondag 5 november
Tijd: 14.30 - 16.00 uur
Kosten: €7,50 (incl. koffie/thee; excl. museumentree).
Schrijf je in door een mail te sturen naar info@museumjancunen.nl Vermeld daarbij je naam, leeftijd en een telefoonnummer.  

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling De Vorst van Oss en tijdgenoten – elite in de ijzertijd. Deze tentoonstelling is t/m 4 februari 2024 te zien in Museum Jan Cunen.