WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

Op zaterdag 7 oktober slaat Museum Jan Cunen, in samenwerking met de Bibliotheek Oss, de handen ineen om een levendig en educatief evenement te presenteren, compleet met boeiende workshops speciaal voor kinderen.


Deze interactieve workshops zijn van 11.00 t/m 17.00 uur en sluiten naadloos aan op de tentoonstellingen De Vorst van Oss & Tijdgenoten - Elite in de IJzertijd en The Animal Farmacy.

Benieuwd naar het onontdekte leven dat zich onder onze voeten afspeelt? De workshop Bodemleven neemt deelnemers mee op een fascinerende ontdekkingsreis. Uitgerust met microscopen duiken we in de intrigerende wereld van het bodemleven, vergelijkbaar met de avonturen van een ware archeoloog. Het doel? Op zoek gaan naar verborgen schatten en mysterieuze wezentjes die zich schuilhouden onder het oppervlak.

De andere spannende workshop is Scherven plakken! waarin ze zelf kunnen ervaren hoe het is om archeoloog te zijn. Samen met een begeleider gaan ze aan de slag met de scherven, puzzelstukjes afkomstig uit lang vervlogen tijden. Op dezelfde manier als een professionele archeoloog, gaan de kinderen zorgvuldig de scherven bij elkaar voegen en misschien zelfs nieuwe objecten ontdekken.

Voor kinderen zijn beide workshops gratis, maar begeleidende volwassenen dienen een geldig museumticket te hebben voor toegang tot het museum. Kinderen ontvangen een stempel op hun speciale Weekend van de Wetenschap stempelkaart bij deelname.

Terwijl de kinderen meedoen aan de workshops, is er voor de ouders gelegenheid om te wachten in het sfeervolle café Cunen met een smakelijk kopje koffie of thee met taart. Speciaal voor deze dag staat er een spectaculaire Weekend van de Wetenschapslunch op de menukaart.
Het café is vrij toegankelijk.  


Zaterdag 7 oktober -  11.00- 16.00 uur. Gratis toegang voor kinderen.