Agenda

Lezing & rondleiding door archeoloog Richard Jansen

Op zondag 1 oktober om 14.30 uur zal archeoloog Richard Jansen een fascinerende lezing geven die meer duiding en diepgang biedt bij de tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten: Elite in de ijzertijd.


Deze lezing en rondleiding langs de tentoonstelling belooft een unieke reis te worden door de geschiedenis, waarbij de elitegraven uit de ijzertijd (800-500 v.Chr.) centraal staan. Met zijn bevlogenheid en kennis zal Richard Jansen ons meenemen langs de intrigerende overzichtstentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten, Elite in de ijzertijd. 

De vondsten die tentoongesteld worden, zijn niet alleen objecten, maar ook verhalen en anekdotes die de mysteries achter de opgravingen onthullen. Zo krijgen we een kijkje in de wereld van de ijzertijd, een tijd van boeren die het landschap naar hun hand zetten en gemeenschappen die handel dreven over grote afstanden, waarbij kostbare objecten werden uitgewisseld. Het is een herinnering aan een tijd waarin mensen leefden, ongeveer 2800 jaar geleden, en hoewel deze tijd ver achter ons ligt, blijken onze overeenkomsten met hen verrassend groot te zijn. 

Zondag 1 oktober
14.30 - 15.45 uur
Gratis toegang met geldig museumticket. Vooraf aanmelden is niet nodig.