18 februari - Kinderworkshop carnavalsvakantie: maak je eigen zine!


Een wat?! Een zine! In de carnavalsvakantie kun je in het museum aan de slag met het maken van je eigen mini-tijdschrift. Samen met workshopbegeleider Anne schrijf je eerst stap voor stap je eigen brief-gedicht. Deze krijgt een plek in jouw zine, een zelfgemaakt boekje die je uit een simpel vel papier tevoorschijn tovert. Je gaat aan de slag met woorden, collage, knippen, plakken, dichtzinnetjes, herinneringen en met schrijven en maken. Net als Willem Witsen, waarover in het museum een grote tentoonstelling te zien is. Hij was een echte alleskunner: kunstenaar, schrijver én fotograaf. En hij richtte bijna 150 jaar geleden met vrienden zelfs een nieuw tijdschrift op! Even geen inspiratie? Geeft niets, Anne staat klaar om je te helpen!  

Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar 
Zondag 18 februari 
13.30 - 15.00 uur
15.15 -  16.45 uur
Kosten: €5,00 (incl. museumentree en ranja)
Zijn de kosten een drempel om deel te nemen, neem even contact met ons op.

Schrijf je in door een mail te sturen naar info@museumjancunen.nl Vermeld daarbij de naam, leeftijd, een telefoonnummer en voor welk tijdvak je inschrijft.

Deze workshop sluit aan bij de tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht. Deze tentoonstelling is 18 februari t/m 16 juni 2024 te zien in Museum Jan Cunen.