Events & activiteiten

Zondag 1 maart // Workshop Art-Based Learning

Wat gebeurt er als je langer naar één kunstwerk kijkt? Dat kom je te weten tijdens de workshop Art-Based Learning in Museum Jan Cunen. Tijdens deze workshop ga jij aan de slag met het kunstwerk dat jouw hart sneller doet kloppen en leer je de kunst van Slow Looking. 
Iets leren over jezelf terwijl je kijkt naar een Mesdag of de werken van de gebroeders Maris? Tijdens de workshop Art-Based Learning kun je dichter bij jezelf komen door te kijken naar kunst. Aan de hand van de Haagse School denk je na over datgene dat je bezighoudt. Of dit nu over je carriere, liefdesleven of je goede voornemens gaat.. ABL biedt verrijking. 

Kijken naar kunst is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn gewend aan veel prikkels en gaan soms gehaast door het leven. Wat gebeurt er als je écht de tijd neemt om naar een werk te kijken? Duik in de wereld van de kunstenaar en laat je meevoeren door zijn of haar bijzondere verhaal. Wat zie je, en misschien nog belangrijker, wat voel je? Tijdens een klassiek museumbezoek krijg je te horen waar Matthijs Maris zijn landschappen schilderde en wat je allemaal kan met P.U. rubber. 

De zilte, zoute zeelucht en de wind door je haar. De kust is voor velen een plek waar de rust gevonden wordt. Zo dachten de kunstenaars van de Haagse School en Haagse Nieuwe ook. Een afbeelding van een watermolecuul tegenover een olieverfschilderij van de zee, een expressief religieus aanzicht naast een donkere piëta van Maris. Wat zeggen deze contrasterende beelden jou en wat spreekt je het meest aan? Ga je voor de Haagse klassieker of voor de moderne nieuweling? Tijdens de workshop ABL duik je met een open houding in de tentoonstelling en laat je je verwonderen door de verschillende verbeeldingen en gedachtes. Die van de kunstenaar, maar ook die van jezelf. 


Praktische informatie

Datum
Zondag 1 maart 

Tijd
13:30 - 15:00 uur

Waar
Er wordt verzameld bij de kassa van het museum

Kosten
€5,50 per persoon (bovenop de museumentree)

Aanmelden is niet nodig.