Ons Oss, Erfgoed in beeldIn de Gastenkamer krijgen (lokale) kunstenaars de ruimte om hun werk te tonen in relatie tot de lopende tentoonstelling. Fotograaf Elize Bloks-Uijen en ontwerper Michael Bueters tonen acht gefotografeerde stillevens met voorwerpen uit de rijke Osse (industriële) geschiedenis. De foto’s staan in een eeuwenlange kunsthistorische traditie en sluiten thematisch aan bij de collectiepresentatie Villa Curiossa. Sommige van de afgebeelde objecten zijn zelfs in deze vaste opstelling te zien. 

Zo’n tien jaar geleden stuit Elize Bloks-Uijen per toeval op conservenblikken van vleesverwerkers Unox en Zwan. Prachtige voorwerpen, die vaak een verborgen bestaan leiden. Als fotograaf besluit ze deze blikken uit de vergetelheid te halen en op eigen wijze te vereeuwigen. De foto die ze samen met Michael Bueters maakt, is het begin van een serie. Met Ons Oss – Erfgoed in beeld willen Ossenaren Bloks-Uijen en Bueters het industriële verleden van ‘hun’ stad levend houden. 

Rondje Oss
De in Museum Jan Cunen getoonde selectie is onderdeel van een route met in totaal twintig kunstwerken in de serie Ons Oss. De overige foto’s zijn te zien in Café Bellevue en K26. Kijk op https://onsoss-erfgoedinbeeld.nl voor actuele informatie.