Podcast Museum Jan Cunen

Maak kennis met de gloednieuwe podcastserie Museum Jan Cunen zet het mes in....! In deze podcastserie nemen we je mee achter de schermen van Villa Constance, het indrukwekkende museumgebouw dat ooit diende als woonvilla van boterbazen Jurgens en Van den Bergh.
Ontdek de fascinerende verhalen die tegenwoordig het hart van ons museum vormen, variërend van anekdotes over margarine, worst en kamerbreed tapijt tot de politieke geschiedenis van de SP in de permanente tentoonstelling Villa Curiossa.

Duik in de wereld van tentoonstellingsontwikkeling, waarbij we je meenemen naar onze kantoren en koffietafel. Hier ontstaan en krijgen onze tentoonstellingen vorm, op basis van zorgvuldige afwegingen en uitgebreid onderzoek. Ontdek waarom bepaalde ideeën juist wel of juist niet de eindstreep halen. Elke aflevering staat conservator Merel van den Nieuwenhof, of een van haar collega's, samen met een prominente gast stil bij één thema dat nauw verbonden is met onze tentoonstellingen. 

Richard Jansen is de hoofdgast bij de eerste twee podcastafleveringen en hij neemt ons mee naar de vroege ijzertijd. Richard Jansen is voormalig stadsarcheoloog van Oss, docent Archeologie universiteit Leiden en gastconservator van de huidige tentoonstelling De Vorst van Oss & tijdgenoten, Elite in de ijzertijd. Curator Merel van den Nieuwenhof gaat met hem in gesprek over de ijzertijd, het werkveld van de archeoloog en het feit dat de samenleving in de ijzertijd veel rijker was dan wij nu soms denken. We graven diep in de materie en bieden een bulk aan extra diepgang, zonder te verzanden in complexiteit. 


De afleveringen

0. Introductie
1. De ijzertijd
2. Het volk en elite in de ijzertijd

 
Abonneer je nu via jouw favoriete platform: 

 SPOTIFY          APPLE              GOOGLE