Doe mee aan de Outside Escapetour Oss

Ben jij op zoek naar een leuk en onvergetelijk uitje? Kom dan naar het centrum van Oss voor de unieke Outside Escape tour vol raadsels!
Oss viert #100yearspharmafuture en geeft een jaar lang gratis de Outside Escape tour Oss cadeau! (t.w.v. 20 euro)
 


Het cadeautje!
De Outside Escape tour neemt je mee langs markante en historische plekken van Oss, terwijl jullie op zoek gaan naar antwoorden op de uitdagende raadsels die je onderweg tegenkomt. Het is een cadeau voor jezelf of iemand anders, een bijzondere manier om met 2 tot 5 personen samen de stad op een andere manier te ontdekken en te genieten van de frisse lucht. Op ongeveer 3 minuten lopen van het centraal station is de start bij de meisjesschool aan de Molenstraat, nu een monumentaal kantoorgebouw van Organon. Samen met Marga en Rien ga je op avontuur en leer je niet alleen meer over Osse farmacie maar ook wat tapijt, karmelieten en de anticonceptiepil met elkaar te maken hebben.
 


Het verhaal van Outside Escapetour Oss 
Rien lijkt plotseling van de aardbodem verdwenen. Marga maakt zich zorgen en gaat naar hem op zoek. Op zijn bureau vindt ze een slecht leesbaar recept met allerlei ontbrekende informatie. Wat is dit voor recept? En wat heeft het met de verdwijning van Rien te maken? Los samen met je team de raadsels op terwijl je de stad ontdekt en het verhaal van Marga en Rien langzaam ontrafelt. Over deze avontuurlijke Outside Escape tour van ongeveer twee kilometer doe je zo’n 1,5 tot 2 uur. Er is ook een Engelstalige versie in de App en 2 spelniveau's.

Ga naar de Outside Escape tour Oss


Nagenieten in Café Cunen
Maar het avontuur eindigt niet bij de laatste raadsel, want het eindpunt van de Outside Escape tour is het prachtige Museum Jan Cunen. Hier kun je genieten van een heerlijk hapje of drankje. 
Vooraf reserveren garandeert je van een plekje. Ben je met een grote(re) groep? Of wil je een vriendinnen- of personeelsuitje organiseren? Neem dan vooraf contact op met nicolevanwaterschoot@museumjancunen.nl

Tip: maak je uitje compleet met een bezoek aansluitend Villa Curiossa, de spannende tentoonstelling over de geschiedenis van Oss. De Outside Escape tour Oss is ontwikkeld door Museum Jan Cunen en Outside Escape en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oss. Als onderdeel van het themajaar 100 jaar farma (#100yearspharmafuture). In 2023 is het precies 100 jaar geleden dat in Oss de eerste medicijnen werden gemaakt. Oss staat aan de wieg van baanbrekende ontdekkingen als insuline en later de anticonceptiepil en blijft ook in de toekomst werken aan oplossingen voor wereldwijde gezondheid.LET OP!  Het Organon Experience Center is open voor bezoekers op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 – 16:00. Een bezoek aan het centrum is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven. Dit kan je doen via deze link.