Een Mo Ment Nu | Willum Geerts

Camping Cunen #1

5 juni tot en met 26 september 2021

De nieuwe zomerserie Camping Cunen draait om onverwachte ontmoetingen. ‘Ik ga de stad het museum in trekken en het museum de stad in,’ aldus kunstenaar en oud-Ossenaar Willum Geerts, die invulling geeft aan de eerste editie. Het weerzien met Oss roept veel herinneringen op, geactiveerd door alledaagse details en toevalligheden. ‘Er zijn van die momenten dat alles lijkt te kloppen. Dat elementen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben samenvallen; toevallig en zonder enige logica. Kortstondige magie, die snel vervliegt en opgaat in de chaos van het grotere geheel. Het is de vluchtigheid van het perfecte moment.’

Samen met bewoners gaat Willum in een reeks performances op onverwachte locaties in de stad op zoek naar dat perfecte moment. Laat het zich regisseren, of doet het zich voor als je het niet verwacht? Blijft het ongrijpbaar of kun je zo’n moment vangen? Met de stad als materiaal en speelveld fungeert het museum vooral als database. In een steeds veranderende installatie kondigen momenten zich hier aan en worden momenten uit het verleden ‘bijgezet’. Hier blik je terug én kijk je in de toekomst. Na afloop van Een Mo Ment Nu wordt het tijdelijke vereeuwigd in een Stadscompositie: een mo nu ment van en voor Oss. De tentoonstelling is te zien tot en met 26 september.

Willum houdt al zijn mo menten bij op deze speciale website: https://eenmoment.nu

Camping Cunen is een project gericht op talentontwikkeling, participatie en samenwerking, mede mogelijk gemaakt door VSBfonds, Mondriaan Fonds en BankGiro Loterij Fonds.

‘Een perfect moment is moeilijk te vangen.
Het is een fractie van een seconde die voor je gevoel nog eindeloos mag duren.
Je had erbij moeten zijn.’ 
– Willum Geerts