Museum Jan Cunen is een kunstmuseum gevestigd in een monumentale fabrikantenvilla in het centrum van Oss
info@museumjancunen.nl

Het vmbo-project is weer van start!

Dit jaar staat het kunsteducatieve project – dat een samenwerking is tussen Museum Jan Cunen en Het Hooghuis – in het teken van rolmodellen: oud-leerlingen die na het vmbo een creatieve kant op zijn gegaan. Kunstenaar, grafisch vormgever, fotograaf of stylist: het kan allemaal! Mede dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de huidige vmbo-leerlingen een rondleiding door het museum en aansluitend een lessenserie op school, bedacht en deels uitgevoerd door de rolmodellen. Zo kunnen de vmbo-leerlingen zien: dat kun jij later ook zijn!

Meer weten over het project? Klik dan hier! Ook meedoen met jouw school? Mail dan naar jannepisters@museumjancunen.nl

Wie lopen er stage bij Museum Jan Cunen?
De educatieafdeling van Museum Jan Cunen heeft versterking van drie stagiaires en in december 2019 sluit de vierde student aan. Wie zijn het? Wat studeren ze? Wat gaan ze doen bij Museum Jan Cunen? En wat willen ze leren?

Marijke van Doorn studeert aan ArtEZ Arnhem waar ze de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving volgt in deeltijd. Ze is tweedejaars student en combineert haar studie met haar gezin, en baan als jeugdzorgwerker. Tijdens haar stage gaat ze zich voornamelijk richten op Art-Based Learning en het werken met vrijwilligers. “Ik ben heel benieuwd naar Art Based Learning en hoe deze manier van naar kunst kijken tot inzichten kan leiden.”

Anne Giesen studeert Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is vierdejaars student en heeft van jongs af aan een enorme passie voor kunst. ”Ik deel graag mijn passie voor kunst, omdat ik geloof dat kunst iedereen iets te bieden heeft, of het nu inzicht is, intellectuele prikkeling, inspiratie, begrip of gewoon plezier is”. Tijdens haar stage focust Anne zich op de educatieve projecten voor het voortgezet onderwijs en wil ze meer inzicht krijgen in de verbinding tussen theorie en praktijk.

Noa van Herwijnen studeert Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is derdejaars student. Noa is bij het museum aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een educatief programma voor het basisonderwijs voor groep 3 t/m 8. “Het is de eerste keer dat ik in een museum achter de schermen mag kijken.” Bij het museum wil ze graag haar interesse en enthousiasme over kunst overbrengen op kinderen en ze leren dat kunst leuk is. ”Ik denk dat iedereen wel iets kan vinden waarin die zichzelf herkent.”

In december 2019 start Kevin Breedveld zijn stage. Hij studeert aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en is tweedejaars student aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Voordat hij naar de Fontys ging rondde hij de opleiding Game-Art aan het St. Lucas in Eindhoven af. Tijdens zijn stage gaat Kevin aan de slag met educatief lesmateriaal voor het basisonderwijs. “Ik ben bij Museum Jan Cunen gekomen omdat ik graag mijn horizon binnen het kunstonderwijs wil verbreden.”

Foto: Anne Giesen en Marijke van Doorn met het masker dat ten grondslag ligt aan de tentoonstelling ‘Sign of the Times - Gemaskerd Bal van de hedendaagse kunst’