Gezocht: vrijwilligers

Op dit moment zijn wij op zoek naar shop/receptie vrijwilligers voor het weekend! 

Wil jij lekker sociaal bezig zijn, omringd worden door kunst én uitermate leuke collega's? Word weekendvrijwilliger bij Museum Jan Cunen bij onze shop/receptie! Heb je interesse? Neem even contact op met Jean Pierre, via jeanpierrevincken@museumjancunen.nl

Werkzaamheden
Al onze vrijwillige collega's werken een middag per week en rouleren in de weekenddienst. In principe heb je altijd dezelfde taak, in de winkel, aan de kassa, de receptie of in de zaal, ook bij een speciaal evenement kun je meehelpen. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract.

Zinnige invulling
Kees van Hengel is als vrijwilliger van het eerste uur in het museum werkzaam als gastheer op zaal. In die functie geeft hij bezoekers uitleg over de kunstwerken die er te zien zijn en houdt hij de veiligheid van de werken in de gaten. Hij vertelt: "Een museum zie ik als een verrijking van de samenleving. Ik vind het belangrijk om daaraan een bijdrage te leveren. Na een afgerond werkend leven is dit voor mij een zinnige invulling. Ik leer er veel van en ik kan ook veel van mijn werkervaring inbrengen. En natuurlijk is het ook gewoon fijn om lekker bezig te zijn."


Gezocht: event vrijwilligers

Heb jij een passie voor kunst, muziek en/of evenementen en wil je wel eens weten hoe de andere kant van de museumwereld eruit ziet?

Werkzaamheden
Je werkt een middag per week en soms in de weekenddienst, of je werkt op oproepbasis tijdens evenementen. Afspraken over de werkzaamheden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract. Het werk is dus niet helemaal vrijblijvend; we werken met een aantal basisregels. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit:
-          Op- en afbouw van locaties
-          Aankleding locaties
-          Hospitality voor artiesten/kunstenaars
-          Hospitality (bar, garderobe, tickets) voor bezoekers
-          Geluidstechniek beheren
-          Verspreiden promotiemateriaal
-          Ondersteunen afdelingen
-          En nog veel meer!

Wat bieden we jou?
Naast een gezellig team en een toffe werkomgeving in de cultuursector bieden we je ook de kans om alle evenementen in en rondom het museum bij te wonen, hebben we eens per jaar een team- en vrijwilligersuitstap, bieden we maandelijks speciaal voor onze vrijwilligers verdiepende lezingen van kunstprofessionals aan en krijg je personeelskorting in Café Cunen. En je mag natuurlijk alle tentoonstellingen gratis bezoeken!

Profiel
Je bent minimaal 16 jaar en hebt minimaal 8 uur per maand tijd. Het museum staat open voor iedereen, ongeacht opleiding of kennis van kunst. Wel verwachten we affiniteit met kunst en/of muziek, en omdat het hier evenementen betreft, zoeken we iemand die niet vies is van aanpakken.

Lijkt het je wat om aan de slag te gaan
Neem dan contact op met Jean Pierre: jeanpierrevincken@museumjancunen.nl