GEZOCHT: hoofd hospitality & events

Ben je gastvrij, sociaal en initiatiefrijk? Vind je het een uitdaging om onderdeel te zijn van een ambitieus team? Dan zijn we op zoek naar jou! Per 1 december 2021 zoekt Museum Jan Cunen een creatieve hospitality-professional (28 uur per week), die het nieuwe gezicht wordt van onze events, museumshop, Café Cunen én onze enthousiaste vrijwilligersbrigade. 

OVER HET MUSEUM
Museum Jan Cunen is een jong en eigenzinnig museum, gehuisvest in de monumentale 19e-eeuwse Villa Constance in het centrum van Oss. Het museum presenteert jaarlijks meerdere tentoonstellingen en activiteiten, met een accent op samenwerking, innovatie en participatie. Het programma richt zich op liefhebbers van kunst en erfgoed, maar ook op jonge bezoekers en nieuwe publieksgroepen. Museumcafé Café Cunen en de museumshop zijn ons visitekaartje naar de stad en toegankelijk zonder museumbezoek.

PROFIEL
Als hoofd hospitality & events ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en bewaken van (meer)jaarplannen, visie en beleid op het gebied van vrijwilligers, events, shop en café. Je bent een ervaren en enthousiaste spin in 't web, die kansen ziet en altijd op zoek is naar optimalisatie van aanbod en opbrengsten. Met de juiste sfeer verbind en inspireer je onze vrijwilligersgroep. Je denkt analytisch, hebt oog voor mogelijke hickups én oplossingen en weet transparant te prioriteren. Passie voor kunst is meegenomen, maar belangrijker is een frisse kijk op de commerciële kant van het museum. Je hebt een relevante opleiding (minimaal hbo-niveau) en minimaal 3-5 jaar werkervaring.

Museum Jan Cunen is een museum voor iedereen. Daarom streven we ook binnen ons team naar een vertegenwoordiging van meerdere inzichten, achtergronden en ervaringen. Het is daarbij een pre als je woonachtig bent in Oss of omgeving.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
Je legt verantwoording af aan de directeur en draagt verantwoordelijkheid voor:
- Ontwikkelen en bewaken van (meer)jaarplannen, visie en beleid op het gebied van evenementen, vrijwilligers, shop en café;
- Beheren en evalueren van kassagegevens, opbrengsten en bezoekcijfers;
- Begeleiden, stimuleren, motiveren en coachen van vrijwilligers en medewerkers;
- Beheren en evalueren van afdelingsbudgetten en tijdig signaleren van afwijkingen; 
- Initiëren van onderzoek voor het optimaliseren van het hospitality-beleid; 
- Het volgen en anticiperen op ontwikkelingen in het vakgebied en de markt; 
- Coördineren van een doelmatige taakverdeling en afstemming tussen de medewerkers.

AANBOD & SALARIS
We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met optie tot verlengen. De functie wordt gewaardeerd volgens de Museum CAO (functiegroep 9), afhankelijk van kennis en ervaring.

NADERE INFORMATIE
Voor nadere informatie kun je – via de mail - contact opnemen met Herman Tibosch, directeur Museum Jan Cunen: hermantibosch@museumjancunen.nl

REAGEREN
Ben jij het hoofd hospitality & events dat wij zoeken? Stuur je motivatie en CV naar info@museumjancunen.nl, onder vermelding van ‘sollicitatie Hoofd Hospitality’. Reageren kan tot en met vrijdag 8 oktober 2021. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 oktober (1e ronde) en dinsdag 26 oktober (2e ronde). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

GEZOCHT: vrijwilligers

Het is een hele klus om met een klein team een ambitieus museum te organiseren. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Voor verschillende afdelingen zijn we op zoek naar enthousiastelingen die ons kunnen versterken bijvoorbeeld als:

 • Gastvrouw/gastheer winkel
 • Gastvrouw/gastheer zaal
 • Gastvrouw/gastheer evenementen en horeca

Wat kun je doen?

 • Het ontvangen en welkom heten van bezoekers en groepen;
 • Het informeren en instrueren van bezoekers over het gebruik van de garderobe en de indeling en route;
 • Bezoekers te woord staan en informeren over de lopende tentoonstelling;
 • Helpen bij problemen van praktische of facilitaire aard;
 • Het verlenen van hulp aan mindervaliden
 • Ondersteuning bieden in ons lunchcafé bij bereiding en serveren van broodjes en drankjes
 • Gastvrij ontvangst bieden bij evenementen en onder andere helpen bij de ombouw en inrichting van de zaal bij ontvangsten en partijen  

Wat wij bieden!

 • Een inspirerende werkplek;
 • Een enthousiast team vrijwilligers en museumcollega’s;
 • Deelname aan interne workshops;
 • Korting in de museumshop

Aanmelden als vrijwilliger 

Heb je interesse en heb je zin om je bijvoorbeeld 1 dagdeel per week & 1 weekenddagdeel per maand in te zetten voor Museum Jan Cunen, stuur een e-mail met je motivatie en CV naar Jean Pierre Vincken.