Kunstkijkworkshop op maat

'We volgden een workshop Art Based Learning in het museum vanuit OGO (Ontspanningsvereniging Gemeente Oss), tijdens een speciale avond openstelling. Ik heb na afloop veel positieve reacties gehoord van mijn collega’s. Je merkt dat je door de vragen die we kregen over onszelf we met andere ogen zijn gaan kijken naar de kunst. Door op die manier bewust bezig te zijn, word je bevraagd op je onbewuste gedachten en gedrag. En complimenten voor het heerlijke eten en borrel in Café Cunen!'   Yvonne Wiersema (Consulent Toegang Zorg en Welzijn bij Gemeente Oss)  


'
Boek een workshop Art Based Learning met je vrienden, familie of collega’s

Iets leren over jezelf én je groepsgenoten terwijl je kijkt naar kunst?
Tijdens de workshop Art Based Learning kom je dichter bij jezelf door intensief te kijken. Kijken naar kunst is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn gewend aan veel prikkels en gaan soms gehaast door het leven. Wat gebeurt er als je écht de tijd neemt om naar een werk te kijken? Onze getrainde ABL-vrijwilligers begeleiden deze verrijkende ervaring.

Deze workshop is geschikt als met jouw groep op zoek bent naar:
inspirerende start van een geslaagde teambuilding of personeelsuitje.
perfecte warming-up voor een familiedag.
verrassende eye-opener met je vrienden.

Wat ervaar je? 
Tijdens de workshop van ca. 1,5 uur train je je ‘denklenigheid'.Je oefent slow-cooking en je kruipt je in je eigen creatieve brein (en dat van een kunstenaar). Je ontdekt hoe je kunt denken in mogelijke werelden. De workshop Art Based Learning is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk en inspirerend! 

Voor wie? Iedereen!
Je hoeft absoluut geen kunstkenner te zijn. We gebruiken de kunstwerken in het museum als startpunt om je fantasie te prikkelen.

Wat ga je doen? 
Aan het begin van de sessie maak je kennis met de ABL-begeleider vanuit het museum. Bij een grotere groep wordt deze verdeeld onder verschillende begeleiders. Aan de hand van kunst denk je na over datgene dat je bezighoudt. Of dit nu over een werkdilemma, persoonlijke ontwikkeling of over je goede voornemens gaat. Je duikt in drie stappen individueel in een kunstwerk en leert daarbij associatief kijken. Aan het eind van de sessie is het tijd voor stap vier: het bespreken van jullie ervaringen, onder leiding van de ABL-vrijwilliger.

Waarom is dit het perfecte uitje?
Je leert niet alleen anders kijken, je deelt ook je ervaringen met je groepsgenoten. Zo leer je elkaar op een heel nieuwe en verrassende manier kennen. Je kunt de workshop uitbreiden met een gezellige lunch of borrel in Café Cunen.

Reserveren?
Deze workshop kost €7,50 per persoon. Daarnaast betaalt elke deelnemer de museumentree. We bieden de workshop aan op dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 en op aanvraag buiten openingstijd. Wil je reserveren of heb je vragen over deze bijzondere workshop? Neem gerust contact op met Janneke via info@museumjancunen.nl.